Bezinningsdagen ‘Het goddelijke in ons, tussen ons en rondom ons’

Bezinningsdagen ‘Het goddelijke in ons, tussen ons en rondom ons’
Datum 16 januari
Tijd 10:00 - 16:00 uur
Locatie Rotterdam
Entree
10,-

Sylvia I. Saakes en Rotterdams predikant Koen Holtzapffel  organiseren drie bezinningsdagen, waarin het onderzoek centraal staat naar ervaringen met het goddelijke. Zij worden gehouden op  24 oktober, 21 november 2020 en 16 januari 2021 (onder voorbehoud).

In het spirituele leven speelt het door de traditie aangereikte begrip God een rol. Maar je kunt ook spreken van het goddelijke, het hogere of de geestelijke, de spirituele dimensie van het leven. Kun je God, het goddelijke, het hogere soms ook direct ervaren, direct voelen? Het is datgene dat onze ratio te boven gaat maar dat we wel ervaren of waarnaar we verlangen.
Tijdens deze bezinningsdagen zullen we dit nader onderzoeken.

De ervaring leert, dat hoe meer we ons ervoor openstellen en het in onszelf willen onderzoeken, hoe meer het goddelijke zich manifesteert.
Tijdens deze bezinningsdagen nemen we tijd en ruimte voor het goddelijk in onszelf, tussen ons en de ander, en wat we ervan opmerken in de wereld.

De basishouding die we betrachten is het onvoorwaardelijk zijn met jezelf en de ander. We zullen verschillende vormen van meditatie en bewustzijnsoefeningen doen. Oefeningen kunnen individueel worden gedaan of samen. Er is alle ruimte en respect voor ieders persoonlijke beleving.

Kosten: 10 euro per dag, 25 euro voor de drie dagen
Tijd:       Tussen 10 en 4 uur.
Plaats:   Arminius Rotterdam.
Data:     24 oktober, 21 november 2020 en 16 januari 2021 (onder voorbehoud).
Aanmelding en informatie: kantoor@remonstrantenrotterdam.nl of contact@sylvia-i-saakes.com

Agenda