Bijeenkomst over de 5 V’s: Vrede

Bijeenkomst over de 5 V’s: Vrede
Datum 27 mei 2019
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Groningen

Op 27 mei wordt in de remonstrantse kerk in Groningen een bijeenkomst georganiseerd over Vrede. Aanleiding is het verschijnen van het pamflet met de vijf artikelen van de Remonstranten. Vrede is er daar een van. Inleiders zullen zijn  dr. Tjaard Barnard, predikant van de remonstrantse gemeente Rotterdam, en prof. dr. Arnold Huijgen, hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn (christelijk gereformeerd).

De vijf artikelen van de remonstranten anno 2019

Ter gelegenheid van het vierhonderdjarig bestaan zijn er door enkele remonstrantse theologen vijf nieuwe artikelen opgesteld, als eigentijds tegenwicht tegen de oude artikelen tegen de remonstranten van 1619.  Deze gaan over vrijheid, verdraagzaamheid, verantwoordelijkheid, vrede en vriendschap. In de geest van Arminius is het een pamflet geworden, een manifest dat kritische vragen stelt en uitnodigt tot debat. Op 8 mei wordt dit pamflet gepresenteerd in het Catharijneconvent in Utrecht. En op 10 mei valt het pamflet over de 5V’s samen met de AdRem van die maand op de mat bij alle remonstranten.

Meer informatie vindt u in AdRem en op de (landelijke) website van de remonstranten. Het belooft een interessante en spannende avond te worden.

Datum            maandag 27 mei

Plaats             Remonstrantse kerk Groningen, kerkzaal

Tijd                 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur

Toegang         vrij

Agenda