Café Zin| En…daar lig je dan…..in een huis vol verhalen..

mohamed Hassan via Pixabay Café Zin| En…daar lig je dan…..in een huis vol verhalen..
Datum 5 november
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Amersfoort
Entree
7,50 euro

Engelien Hulsman (geestelijke verzorger) en Ger Palmboom (ethicus): Over geestelijke verzorging en ethiek in het Meander-ziekenhuis

Veel mensen komen in hun leven in aanraking met een ziekenhuis. Soms lig je er kort, soms lang. Medische vragen en levensvragen ontmoeten elkaar daar, op zo’n plek, in zo’n bed.
Zoals ieder ziekenhuis biedt Meander MC aan patiënten (en hun naasten) die daar behoefte aan hebben geestelijke ondersteuning bij wat mensen in het ziekenhuis doormaken en te verwerken krijgen. Want juist daar komen wordt je met allerlei levensvragen geconfronteerd. Ook artsen, verpleging en andere professionals in het ziekenhuis kunnen geraakt worden door ervaringen en moeilijke keuzen in hun werk. Binnen de Vakgroep Geestelijk Verzorging is daarom ook een ethicus beschikbaar voor professionals die met ethische vragen worstelen.

Kortom: de Vakgroep Geestelijke Verzorging & Ethiek staat mensen in het ziekenhuis bij om op verhaal te komen. Geestelijke verzorger Engelien Hulsman en ethicus Ger Palmboom zullen deze avond vertellen over hun werk in het ziekenhuis en vanuit welke visie zij invulling geven aan hun werk. Uiteraard zal er ruim gelegenheid zijn om met hen en elkaar in gesprek te gaan.

Belangstelling?

  • 5 november: inloop met koffie en thee 19.45 uur.  Presentatie 20.00 uur – 21.30 uur. Napraten onder het genot van een glaasje tot 22.00 uur.
  • Johanneskerk, Westsingel 30, Amersfoort. Ingang aan de Molenstraat.
  • Kosten: 7,50 Euro ( contant) inclusief drankjes.
  • Contactpersoon: Frits van Kempen tel. 06 21280188

Agenda