Café Zin ‘Veilige havens voor vluchtelingen?’ met Marjanne de Haan

Foto: Capri23auto Café Zin ‘Veilige havens voor vluchtelingen?’ met Marjanne de Haan
Datum 20 september 2018
Tijd 19:45 - 22:00 uur
Locatie Amersfoort
Entree
7 euro

Café Zin is een serie avonden met maatschappelijk relevante onderwerpen, die zeer uiteenlopend van aard kunnen zijn. Er is een vaste formule: na koffie en thee is er een inleiding of presentatie. Daarna kan er worden gediscussieerd tot ca. 21.30 uur. Wij sluiten informeel af met een drankje; meestal nog gelegenheid om in kleiner verband door te praten.

Veilige havens voor vluchtelingen? met Marjanne de Haan

Internationale solidariteit en het delen van verantwoordelijkheid zijn het fundament van het beschermingsregime voor vluchtelingen. Wat betekent dat in de praktijk? De afgelopen jaren hebben we in Europa vooral gezien wat er gebeurt als er een gebrek aan solidariteit is en die verantwoordelijkheid steeds enger wordt opgevat. Tijdens deze lezing schets Marjanne de Haan de voornaamste ontwikkelingen in Europa en Nederland over asiel en migratie. Welke kant gaat het op? Is het allemaal pet of zijn er ook lichtpuntjes? En hoe verhoudt zich dat tot wat wij als burgers vinden en (kunnen) doen?
Marjanne de Haan is programmaleider Vluchtelingen en Migratie, met veel kennis van Nederlands en Europees migratiebeleid; migratie/vlucht en mensenrechten; securitisering van migratie; Turkije; EU en Sahel; Marjanne studeerde Geschiedenis en Internationale Betrekkingen in Groningen, en kwam daarna terecht bij het onafhankelijke Turkije Instituut in Den Haag. Bij Amnesty International Nederland kwam ze vervolgens via Turkije bij de vluchtelingencampagne terecht, onder meer ten tijde van de Turkije-deal. Sinds mei 2017 werkt ze voor PAX.

Interesse?

  • De toegang is open voor iedereen. Kosten Euro 7,-
  • Informatie bij: Tineke Boudestein (06-10531458) en Frits van Kempen (06-21280188); mail naar cafezin@johanneskerk.nl

Agenda