Filosofisch café met Andreas Kinneging ‘De onzichtbare maat’

Filosofisch café met Andreas Kinneging ‘De onzichtbare maat’
Datum 20 oktober
Tijd 19:45 uur
Locatie Haarlem
Entree
10 euro

Mateloosheid. Dat is hét kenmerk van de moderne tijd. Die staat daarmee haaks op de grote Europese Traditie, die teruggaat op Athene en Jeruzalem. Want in die Traditie gaat het om de juiste Maat, maathouden, maatvoering, matigheid. De kerngedachte is dat de juiste Maat te vinden is in de werkelijkheid, al is ze niet zichtbaar. Men moet er oog voor hebben. Dit inzicht, deze wijsheid, is weggevaagd door de ideologieën van de Verlichting en de Romantiek, die de moderne wereld domineren. Dit boek stoft de Traditie af en brengt haar weer tot leven.

Andreas Kinneging (1962) is hoogleraar rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden. Met zijn boek Geografie van goed en kwaad won hij de Socrates Wisselbeker voor het beste filosofieboek van 2006. In 2020 verscheen zijn magnum opus De onzichtbare Maat. Archeologie van goed en kwaad.  www.universiteitleiden.nl/medewerkers/andreas-kinneging

Meedoen?

Het Filosofisch Café Haarlem vindt plaats op woensdagavonden in de Remonstrantse kerk, Oranjekade 1 te Haarlem en start om 19.45 uur.
Entree: € 10 incl. koffie, thee, fris en één drankje. Aanmelden is niet nodig: er is plaats genoeg. Wel is een coronatoegangsbewijs vereist.

Agenda