Filosofisch café met Damiaan Denys ‘Het tekort van het teveel’

Filosofisch café met Damiaan Denys ‘Het tekort van het teveel’
Datum 16 februari 2022
Tijd 19:45 uur
Locatie Haarlem
Entree
10 euro

Er is iets geks aan de hand. Westerse landen behoren al jaren tot de gelukkigste landen ter wereld. Nooit eerder was de welvaart hoger, rijkdom groter en levenskwaliteit beter. Toch lijden vier op de tien mensen in hun leven aan een psychische stoornis en ondergaan in Nederland jaarlijks een miljoen mensen een behandeling voor psychische klachten. We zijn welvarender, maar mentaal zieker dan ooit. We zijn gelukkiger, maar lijden meer dan ooit. Hoe kunnen we deze paradoxen begrijpen?

Damiaan Denys (1965) is filosoof en psychiater. Hij is als hoogleraar psychiatrie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en het AMC, en als onderzoeker aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (KNAW-NIN). In 2015 zat hij aan tafel bij Zomergasten en hij was te gast bij Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door. www.damiaandenys.com

Meedoen?

Het Filosofisch Café Haarlem vindt plaats op woensdagavonden in de Remonstrantse kerk, Oranjekade 1 te Haarlem en start om 19.45 uur.
Entree: € 10 incl. koffie, thee, fris en één drankje. Aanmelden is niet nodig: er is plaats genoeg. Wel is een coronatoegangsbewijs vereist.

Agenda