Filosofisch café met Govert Buijs ‘Het goede leven en de vrije markt’

Filosofisch café met Govert Buijs ‘Het goede leven en de vrije markt’
Datum 16 maart 2022
Tijd 19:45 uur
Locatie Haarlem
Entree
10 euro

In Het goede leven en de vrije markt heeft Govert Buijs met Ad Verbrugge en Jelle van Baardwijk onderzocht wat ‘het goede leven’ is. Draait alles om geld verdienen en consumeren, of vooral om vredig en harmonieus samenleven met anderen? Of kunnen we de zin ervan beter zoeken in de natuur of in spirituele waarden? Tegenwoordig kunnen we in onze vrijemarkteconomie kiezen wat we willen. Maar is die vrijheid van keuze wel de enige soort vrijheid die telt? Met dit boek heeft Govert Buijs de Socrates Wisselbeker 2019 gewonnen. Ook is dit boek geselecteerd als lesboek voor het VWO-examen filosofie 2020 – 2023.

Govert Buijs (1964) is politicoloog en filosoof, verbonden aan de afdeling Filosofie van de VU, sinds 2011 als UHD en als bijzonder hoogleraar ‘Politieke filosofie en levensbeschouwing’ vanwege het Dr. Abraham Kuyperfonds. Hij bezet vanaf 2016 de F.J.D. Goldschmeding leerstoel ‘Economie in relatie tot Civil Society’. Zijn laatste boek heet: Waarom werken wij zo hard?  www.govertbuijs.website

Meedoen?

Het Filosofisch Café Haarlem vindt plaats op woensdagavonden in de Remonstrantse kerk, Oranjekade 1 te Haarlem en start om 19.45 uur.
Entree: € 10 incl. koffie, thee, fris en één drankje. Aanmelden is niet nodig: er is plaats genoeg. Wel is een coronatoegangsbewijs vereist.

Agenda