Filosofisch café met Hans Alma ‘Het verlangen naar zin’

Filosofisch café met Hans Alma ‘Het verlangen naar zin’
Datum 2 december
Tijd 19:45 uur
Locatie Haarlem
Entree
10 euro

Ieder mens verlangt naar een zinvol en waardevol leven. Maar waar komt dat verlangen naar zin en waarde vandaan? Hoe kunnen we erover met elkaar in gesprek gaan? Het verlangen naar zin biedt een nieuwe visie op zingeving en levensbeschouwing. Een zinvol bestaan wordt mogelijk waar we afstemmen op de unieke waarde van wat ons omringt. Met voorbeelden uit de kunst, literatuur en filosofie maakt Hans Alma duidelijk hoe we dat kunnen doen.

Hans Alma (1962) werkt als hoogleraar geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast heeft zij een praktijk als coach en trainer in een ‘werkplaats voor zinvol leven en werken’. Het verlangen naar zin is genomineerd voor Beste Spirituele Boek 2021.  www.hansalma.com

Meedoen?

Het Filosofisch Café Haarlem vindt plaats op woensdagavonden in de Remonstrantse kerk, Oranjekade 1 te Haarlem en start om 19.45 uur.
Entree: € 10 incl. koffie, thee, fris en één drankje. Aanmelden is niet nodig: er is plaats genoeg. Wel is een coronatoegangsbewijs vereist.

Agenda