Foreestenhuisavond met Els van Diggele, Israël- en Palestinadeskundige

cdd20 via Pixabay Foreestenhuisavond met Els van Diggele, Israël- en Palestinadeskundige
Datum 27 mei
Tijd 20:00 uur
Locatie Hoorn
Entree
5 euro

Wij haten elkaar meer dan de Joden is de titel van een boek dat bekende historica en journaliste Els van Diggele (1967) na een verblijf van een jaar in de Palestijnse gebieden over tweedracht in de Palestijnse samenleving schreef. Ze interviewde daar honderden mensen voor. Het boek maakt onderdeel van een drieluik, samen met de eerdere boeken: Een volk dat alleen woont over onderlinge ruzies in de Israëlische samenleving en Heilige ruzies over onderlinge conflicten in de christelijke gemeenschappen.

Els observeerde en luisterde en geeft in haar boeken niet een eigen mening weer, maar wel een goed inzicht in de onderlinge verhoudingen, in de familie-en stammen vetes en in het belemmeren van de voortgang van het vredesproces.

Weinig doet de gemoederen zo hoog oplaaien als een discussie over het Palestijns/Israëlische conflict. De media berichten hierover vooral ten nadele van Israël: de waarnemingen van de schrijfster kunnen dit beeld nuanceren en het bijwonen van de lezing kan bijdragen aan een evenwichtige meningsvorming over dit al zo lang voortslepende en betreurenswaardige conflict.

 

 

Agenda