Geertekampeer – een weekend samen kamperen

SeppH Geertekampeer – een weekend samen kamperen
Datum 5 juli 2019 - 7 juli 2019
Locatie Utrecht

In het laatste juniweekend 2018 beleefden we voor de eerste keer de Geertekampeer. We waren met z’n zestienen: drie gezinnen, drie solo’s en een hondje. Allemaal in tenten (of tenthutten) op een eenvoudige (maar mooie) camping in het oosten des lands: De Baankreis in Almen. Eenvoud was misschien wel het grootste kenmerk: geen intens programma – gewoon samen daar zijn – elkaar wat beter leren kennen, samen eten en dingen ondernemen – maar met de ontspannen notie dat er niets hoefde. Met een zwembad om de hoek en een prachtige oude stad dichtbij en het schitterende weer was het gewoon af!

In alle bescheidenheid waren onze tenten het vehikel voor een verdere ontmoeting. De kinderen spelen samen op het grasveld, je loopt makkelijker bij elkaar aan, en je moet samen wat dingetjes regelen. ’s Avonds onder de sterren een gesprek bij het vuur en dan ook zomaar een meteoriet of een stuk ruimteschroot brandend z’n spoor zien trekken, aan een lange tafel in het gras al ons eten gedeeld of zittend in het water van de Berkel – afkoelen en kletsen tegelijkertijd! Bijzondere ontmoetingsmomenten. Op zondag zijn we ter kerke gegaan bij de remonstranten in Lochem. Heel boeiend om eens mee te maken hoe het in een ‘andere tent’ dan de onze in Utrecht toegaat.

Het algemene gevoelen was dat we dit in 2019 weer gaan doen. Reserveer vast 5-6-7 juli 2019 in je agenda, heb ik ook maar vast gedaan!

Informatie/opgave bij Alleke Wieringa alwieringa@icloud.com, óók bellen als je graag mee wil doen, maar niet bij de Geertekerk/Utrecht hoort!

Agenda