Het diepergaand gesprek: Je leven in één herinnering

Het diepergaand gesprek: Je leven in één herinnering
Datum 25 november 2020
Tijd 19:30 uur
Locatie Eindhoven

Op woensdag 25 november is Jacky van de Goor te gast in de Dommelhoefkerk. De avond staat in het teken van zin in het alledaagse leven. Aanleiding is haar promotieonderzoek over dit onderwerp en het boek dat zij hierover heeft geschreven, dat 10 november verschijnt.

Stel, er is een hiernamaals. Daar worden al je herinneringen gewist, op één na. Welke herinnering zou jij kiezen om mee te nemen?

In haar zoektocht naar zin en betekenis in het leven werd organisatiecoach en onderzoeker Jacky direct geraakt door deze vraag uit de Japanse film ‘After Life’.

 

In de loop van de jaren stelde ze deze vraag aan honderden mensen en verzamelde ze de verhalen die zij in antwoord op deze vraag vertellen. Verhalen van mannen en vrouwen, van directeuren en daklozen, van Hollandse bejaarden en internationale studenten, van nonnen en bankiers, van christenen, moslims en atheïsten. Ze vertellen ons over de zin van het leven, en in haar boek ‘Je leven in één herinnering’ doet zij verslag van haar voornaamste ontdekkingen.

Jacky zal haar inzichten delen en een aantal van deze prachtige herinneringen voordragen, ook die van haarzelf.  Vervolgens gaan we in groepjes in gesprek over wat er echt toe doet. Welke herinnering kies jij?

 

Plaats en tijd
Dommelhoefkerk, Dommelhoefstraat 1a, 5613 EL  Eindhoven.

We starten om 19.30 uur. Kosten 10 euro. In verband met corona geldt een limiet van 30 deelnemers. Het is nodig u op te geven. Aanmelden kan tot 20 nov. via een mailtje aan s.coenradie@hotmail.com.

 

 

Jacky van de Goor werkt vanuit haar bureau Legende aan de groei en bloei van mensen en organisaties.
Daarnaast is zij als onderzoeker verbonden aan het StoryLab van de UTwente.Meer informatie over Jacky en haar onderzoek vind je op www.lifeinonequestion.org

 

Agenda