In gesprek: Houvast

In gesprek: Houvast
Datum
19 april 2018
Tijd
14:00 uur
Locatie

In gesprek over het boek dat Koen Holtzapffel schreef bij het jaarthema van de Remonstranten: Houvast. Aan de vraagzijde van het bestaan. Je kunt op diverse dag en tijden aansluiten, kijk op de website van Nieuwkoop hoe je kan aanmelden.

  • 19 april – Onderwerp: Wat is dat eigenlijk, zin, en uit welke bronnen van zin kunnen we als mensen putten? Hoe geven en hoe ontvangen we zin? Hoe laten zinvragen zich verbinden met zinervaringen, met wat houvast geeft, met antwoorden en met geluk? Er wordt een fragment aangereikt uit het boek van Koen Holtzapffel “Houvast. Aan de vraagzijde van het bestaan”, wat we betrekken op onze eigen tijd en ervaringen. Aanvang 10:30 uur bij Gré van Leeuwen en om 14:00 uur bij Coby van Leeuwen.

Eerdere gesprekken

  • 24 oktober – Onderwerp: De uitspraak van Stef Bos dat onze snelle tijd geen plaats inruimt voor trage vragen. Is dat inderdaad een juiste typering van onze tijd? Er wordt een fragment aangereikt uit het boek van Koen Holtzapffel “Houvast. Aan de vraagzijde van het bestaan”, wat we betrekken op onze eigen tijd en ervaringen. Aanvang 10:30 uur bij Bep Aartse en om 14:00 uur bij Anja IJsselstijn.
  • 2 november – Onderwerp: de uitspraak van Stef Bos dat onze snelle tijd geen plaats inruimt voor trage vragen. Is dat inderdaad een juiste typering van onze tijd? Er wordt een fragment aangereikt uit het boek van Koen Holtzapffel “Houvast. Aan de vraagzijde van het bestaan”, wat we betrekken op onze eigen tijd en ervaringen. 14:00 uur bij Coby van Leeuwen.

Agenda