Lastige ouders

Alexas_Fotos Lastige ouders
Datum 24 mei 2019
Tijd 20:00 uur
Locatie Gouda

Dit is het verhaal van de ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd éen jaar zal blijven. Deze Lastige Ouders nemen je mee in hoe het is om met een kind te leven dat altijd zorg nodig heeft. Zoveel dat hij als zevenjarige niet meer thuis kan wonen. Meteen parade aan karakters die een levendig circus van een ongewoon bestaan maken.

Faas is ziek. Van een vrolijke baby verandert hij in een meervoudig gehandicapt kind. De wereld draait 180%. Wat is een thuis van 24 uur per dag zorg, slapeloze nachten, pijnaanvallen, krabben, knijpen en slaan én grenzeloze liefde? Een wereld van eindeloze doktersbezoeken, onbegrip, botte opmerkingen, stille blikken? Zeven jaar proberen Pa en Ma thuis voor Faas te zorgen, maar dan moeten ze toegeven dat het niet langer gaat en plaatsen ze hem in een zorginstelling. Vanaf dat moment doen ze er alles aan om te zorgen dat het daar voor Faas ook een thuis wordt.

Als moeder van een kind met een verstandelijke beperking is actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Gebaseerd op haar dagboeken schrijft en speelt zij Lastige Ouders met theatermaker Pieter Tiddens en geregisseerd door Esther Scheldwacht.
Een integraalonderdeel van de voorstelling is een nagesprektussen spelers en publiek.

Vrijdag 24 mei 2019, 20.00 uur Locatie nog onbekend

Agenda