Lezing door Claartje Kruijff

Lezing door Claartje Kruijff
Datum 17 februari
Tijd 20:00 uur
Locatie Den Haag
Entree
5 / 10 euro

Geloofsleven van toen. Wat kunnen we hiervan leren?

Mijn grootouders waren krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog; mijn grootmoeder in het Jappenkamp, mijn grootvader aan de Birmaspoorweg. Zij hadden geen enkele vrijheid en toch bevochten zij hun vrijheid op een ander niveau. Mijn grootmoeder liet zich dopen in het Jappenkamp. Haar geloofsleven gaf haar moed en innerlijke vrijheid.

In onze tijd is er een diep en breed gevoeld verlangen naar een andere manier van (samen) leven. We lopen tegen de grenzen van de maakbare wereld aan. We hebben alle vrijheid, maar voelen ons helemaal niet zo vrij. Wat kan ik uit de brieven en dagboekaantekeningen van mijn grootouders leren en wat hebben we in deze tijd vanuit religieuze tradities te bieden?

Over Claartje Kruijff

Ds. Claartje Kruijff (1971) werkte aanvankelijk als organisatiepsycholoog in de Londense City. Daarna studeerde zij theologie aan de VU in Amsterdam. In het kerkjaar 2017–2018 was zij Theoloog des Vaderlands. Sinds 1 november 2018 is zij als remonstrants predikant werkzaam in Naarden-Bussum. Vanuit deze standplaats is zij tevens werkzaam als remonstrants vernieuwingspredikant.

Interesse?

  • Woensdag 17 februari, 20.00 uur
  • Remonstrantse kerk Den Haag, Laan van Meerdervoort 955
  • Toegang voor leden en vrienden € 5, – / overige belangstellenden € 10, –

Agenda