Lezing: Jezus in Japan. Tegen zoveel liefde zijn we niet opgewassen.

Lezing: Jezus in Japan. Tegen zoveel liefde zijn we niet opgewassen.
Datum 29 maart
Tijd 14:00 - 16:00 uur
Locatie Abdij van Berne

Lezingen over de Japanse schrijver Endo door Willem Jan Otten en Sigrid Coenradie.  

Eind 2018 verschenen de boeken Jezus en Het meisje dat ik achterliet van de Japanse schrijver Shusaku Endo. In beide boeken van de katholieke Endo komt een menselijke Jezus naar voren. Het accent ligt niet op de wonderen en het mysterie van de opstanding, maar op de nabijheid en liefde die hij tentoonspreidde. Juist daardoor werd hij door mensen verloochend en verraden. Des te groter is de impact op zijn leerlingen (op ons)?

In Jezus schetst Endo een biografie van Jezus. In Het meisje dat ik achterliet presenteert hij een vrouwelijke Jezus-figuur. Een inleiding op beide boeken en een introductie op het werk van Shusaku Endo bieden Willem Jan Otten en dr. Sigrid Coenradie. Ze gebruiken daarbij fragmenten uit de film Silence van Martin Scorsese naar het gelijknamige boek van Endo.

Schrijver Willem Jan Otten is al jaren gefascineerd door de blik van Endo op Jezus. Vanaf 1996 schreef hij al over Endo, o.a. in zijn essayboek Waarom komt U ons hinderen (2006). Willem Jan Otten schreef een voorwoord bij het boek Jezus.

Theoloog/filosoof Sigrid Coenradie promoveerde in 2016 op het literaire werk van Shusaku Endo, waarin zij vier Jezus-beelden van de schrijver presenteert rond het begrip plaatsbekleding.

Tijd: Op vrijdag 29 maart van 14-16 uur in de Abdij van Berne (Heeswijk)
Prijs: 19,50 euro, inclusief consumpties overmaken op NL18INGB0005501827 ovv middag Endo
Aanmelden via www.verhalenmakers040.nl

Agenda