Podium Geertekerk met Marieke Lucas Rijneveld

Jeroen Jumelet Podium Geertekerk met Marieke Lucas Rijneveld
Datum 24 juli
Tijd 18:00 - 22:30 uur
Locatie Utrecht
Entree
49 euro

Podium Geertekerk is een nieuw initiatief van de remonstranten Utrecht in samenwerking met Heirloom venues of Utrecht/Huize Molenaar. Elke zaterdagavond in juli is er iets cultureels te doen in de kerk, met originele catering die helemaal bij het programma past. Vanavond kan je genieten van 6 kleine gerechten vol bloemen, terwijl je luistert naar de mooiste poëzie van Marieke Lucas Rijneveld en de fijnste klanken van violiste Sarah Lynn Huizing en accordeonist Lars Visscher

Programma

Marieke Lucas Rijneveld (tekst) en Sarah Lynn Huizing en Lars Visscher (muziek)
18.00 uur – c.a. 22.30 uur een ‘bordevol’ programma: Poëzie, concert én 6 gerechtjes!

Over de artiesten

Marieke Lucas Rijneveld (1991) geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde ze met de meermaals herdrukte dichtbundel ‘Kalfsvlies’, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. In ‘de Volkskrant’ werd ze vervolgens uitgeroepen tot literair talent van het jaar. Haar indrukwekkende voordracht was veelvuldig te horen op literaire podia als Crossing Border, De Jonge Schrijversavond en de Nacht van de Poëzie, en haar gedichten en verhalen verschenen in een groot aantal literaire tijdschriften, waaronder ‘Hollands Maandblad’, ‘VPRO Gids’ en ‘De Revisor’. Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht, de stad die haar in 2015 het C.C.S. Cronestipendium toekende. Naast haar bestaan als schrijver werkt ze op een melkveebedrijf. Haar debuutroman ‘De avond is ongemak’ verscheen in 2018, werd bekroond met de ANV Debutantenprijs en stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. De Engelse vertaling (‘The Discomfort of Evening’) werd bekroond met de prestigieuze International Booker Prize 2020. Haar tweede dichtbundel ‘Fantoommerrie’ (2019) werd bekroond met de Ida Gerhard Poëzieprijs 2020 en genomineerd voor de Herman de Coninckprijs voor poëzie 2020. In november 2021 verscheen haar nieuwe en wederom bejubelde roman ‘Mijn lieve gunsteling’.

De musici Sarah Lynn Huizing (1995) en Lars Visscher (1993) leerden elkaar kennen op het Utrechts conservatorium. De afgelopen jaren zijn ze elkaar regelmatig tegen gekomen bij verschillende muzikale projecten en vandaag spelen ze voor het eerst als viool-accordeon duo in een speciaal voor de gelegenheid samengesteld programma.

Interesse?

Kaarten kosten 49 euro en zijn te bestellen via de website van Podium Geertekerk.
De hapjes zijn uiteraard inbegrepen. Het wordt een heerlijke avond uit voor “thuisblijvers”.

Agenda