Serie ‘Het ‘goddelijke(?)’ in ons, tussen ons en rondom ons. 

Serie ‘Het ‘goddelijke(?)’ in ons, tussen ons en rondom ons. 
Datum 22 januari
Tijd 10:00 - 16:00 uur
Locatie Rotterdam

Een serie van drie bezinningsdagen, met als thema:  Het ‘goddelijke(?)’ in ons, tussen ons en rondom ons.  Door drs. Sylvia I. Saakes en dr. Koen Holtzapffel.

Vandaag, 22 januari 2022, de eerste bezinningsdag, waarin centraal staat:
Het ‘goddelijke(?)’ in ons. 

In het spirituele leven speelt het door de traditie aangereikt begrip God een rol. Maar je kunt ook spreken van het goddelijke, het hogere, of de geestelijke, spirituele dimensie van het leven. Kun je God, het goddelijke, soms ook direct ervaren? Direct voelen of anderszins ervaren? Zoals in ervaringen van liefde, inzicht, verbondenheid, zuiverheid, innerlijke vrede, kracht en andere? Het kan onze ratio te boven gaan, maar we kunnen deze ervaringen wel leren kennen of herkennen. Tijdens deze bezinningsdagen zullen we e.e.a. nader onderzoeken. De ervaring leert dat hoe meer we ons ervoor openstellen en het willen onderzoeken, hoe meer het goddelijke zich manifesteert.

Voel je welkom op deze serene bijeenkomsten. Onvoorwaardelijke aandacht, voor jezelf en voor de ander, staat hierin centraal. Met respect voor ieders ervaring. Zonder verplichting je ervaring te moeten delen.

Drie zaterdagen in Arminius, Rotterdam, op 22 januari (Het goddelijke in ons), 5 maart (Het goddelijke tussen ons) en 2 april 2022 (Het goddelijke rondom ons). Van 10 uur tot 16 uur.

De cursusdagen kunnen ook apart worden gevolgd. 10 euro per dag of 25 euro voor drie dagen.

Aanmelding bij: kantoor@remonstrantenrotterdam.nl

Inhoudelijke informatie bij: contact@sylvia-i-saakes.com

 

Agenda