Workshopdag ‘Voor diversiteit en vrede’

Workshopdag ‘Voor diversiteit en vrede’
Datum 19 oktober 2019
Tijd 10:30 - 15:00 uur
Locatie Hilversum
Entree
30 euro

Workshopdag in de Kapel: Voor diversiteit en vrede. Een dag werken aan de diversiteit in jezelf. Hoe kom ik nog meer in balans met mijzelf en in verbinding met de ander? Hoe blijf ik respect houden en tonen voor andere meningen? Er zullen deze dag 3 workshops worden aangeboden.

Workshop Geweldloos Communiceren

In deze workshop zal het gaan over het effectief en verbindend met elkaar communiceren. We zullen oefenen in het goed luisteren. Er zal uitleg zijn over wat er met ons hoofd en lichaam gebeurt als wij boos worden en onze taal gewelddadig kan maken.

Ook zal er uitleg zijn over de beelden die Marshall Rosenberg (de grondlegger van verbindend en geweldloos communiceren) heeft gebruikt, om jouw gemoedstoestand te laten zien in reactie op een ander. Hij gebruikte hierbij de metafoor van de giraf en de jakhals.

Marijke Laane en Rita Romeijn zullen deze workshop geven.

Workshop Voorbij aan je negativiteit

Vrede sluiten met de diversiteit in jezelf.Ieder mens heeft in zijn leven te maken met de 5 B’s.

Helaas zijn de vier destructieve B’s het heftigst aanwezig. Bang, Boos, Bedroefd en Boete zijn vier woorden die staan voor de angst, de boosheid, het verdriet met haar bitterheid en de schuld die mensen kunnen ervaren. Hoe vorm je dit om naar de vijfde B, naar de Blijmoedigheid (Blessing) in het leven. In deze workshop gaan wij daar een aanzet toe geven. Deze workshop zal door Tom Rijken worden gegeven.

Workshop ‘Dat is toch logisch…!’

Diversiteit? Een realiteit, een ideaal en een hordeloop! Kunnen communiceren met anderen die echt “anders” denken, doen en voelen is noodzakelijk en wenselijk, maar in de praktijk vaak heel lastig. In deze workshop kijken we naar een paar essentiële verschillen in ons denken en doen. Daarnaast oefenen we in het omgaan met andere logica’s dan de onze. Ja, er blijken meer logica’s te bestaan! Deze workshop zal door Marijke Broekhuijsen worden gegeven.

Aanmelden

  • Zaterdag 19 oktober Van 10.30 tot 15.00 uur
  • U kunt 2 workshops kiezen deze dag
  • De kosten zij 30 euro inclusief koffie, thee en lunch
  • U kunt zich opgeven bij tom.rijken@dekapel.nu

Agenda