Zoomkring Gelijkenissen 3: Een Antwerps tweeluik over de rijke man en de arme Lazarus

Zoomkring Gelijkenissen 3: Een Antwerps tweeluik over de rijke man en de arme Lazarus
Datum 18 januari 2022
Tijd 19:30 - 21:00 uur
Locatie zoom
Entree
5 euro

De Remonstranten organiseren vanaf november vijf digitale bijeenkomsten (per Zoom) over de gelijkenissen uit de bijbel. Een soort digitale kringen, zeg maar. Aanleiding en kapstok is het boek ‘Geef mij die dwaze meisjes maar. In gesprek met Jezus’ gelijkenissen’ onder redactie van Koen Holtzapffel dat begin september is verschenen. De opzet is simpel: de hieronder genoemde hoofdstukauteurs uit dat boek geven eerst een presentatie, waarna een gesprek volgt met de deelnemers aan de Zoomsessie. In het boek staan per hoofdstuk al gespreksvragen genoemd, dus het zoomgesprek kan die lijnen volgen. Per sessie kunnen maximaal 20 mensen mee doen. Geef je dus snel op.

Een Antwerps tweeluik over de rijke man en de arme Lazarus, met Bert Dicou en Petra Schipper
Petra Schipper en Bert Dicou, predikanten in Antwerpen, bespreken in een tweeluik in het boek de parabel van de rijke man en de arme Lazarus. Petra werkt als stadspredikant en is present bij mensen die in armoede leven, Bert in een gewone gemeente waar wellicht de rijke man zich het gemakkelijkst laat contextualiseren. Hoe nabij durven de deelnemers aan deze avond de kwestie te laten komen? Gaan we zomaar genoegen nemen met de schijnbaar onoverbrugbare kloof die ‘arme Lazarus’ en ‘rijke mens’ scheiden?

Zoomkring Gelijkenissen 3: Een Antwerps tweeluik over de rijke man en de arme Lazarus

18 januari 2022 van 19.30 – 21.00 uur Een Antwerps tweeluik over de rijke man en de arme Lazarus, met Bert Dicou en Petra Schipper. Petra Schipper en Bert Dicou, predikanten in Antwerpen, bespreken in een tweeluik in het boek de parabel van de rijke man en de arme Lazarus. Petra werkt als stadspredikant en is present bij mensen die...

bestel voor € 5.-

Volgende bijeenkomsten van de zoomkring

Agenda