Zoomkring Gelijkenissen 5: Over Jezus, de wijnstok en Johannes

Zoomkring Gelijkenissen 5: Over Jezus, de wijnstok en Johannes
Datum 9 maart 2022
Tijd 19:30 - 21:00 uur
Locatie zoom
Entree
5 euro

De Remonstranten organiseren vanaf november vijf digitale bijeenkomsten (per Zoom) over de gelijkenissen uit de bijbel. Een soort digitale kringen, zeg maar. Aanleiding en kapstok is het boek ‘Geef mij die dwaze meisjes maar. In gesprek met Jezus’ gelijkenissen’ onder redactie van Koen Holtzapffel dat begin september is verschenen. De opzet is simpel: de hieronder genoemde hoofdstukauteurs uit dat boek geven eerst een presentatie, waarna een gesprek volgt met de deelnemers aan de Zoomsessie. In het boek staan per hoofdstuk al gespreksvragen genoemd, dus het zoomgesprek kan die lijnen volgen. Per sessie kunnen maximaal 20 mensen mee doen. Geef je dus snel op.

Over Jezus, de wijnstok en Johannes, met Joep de Valk
Bij Johannes geen klassieke gelijkenissen. Wel vergelijkende beelden, die ook dienen ter verduidelijking. De zogenaamde “ik ben” uitspraken, culminerend in de gelijkenis ofwel het beeld van de wijnstok en de ranken. Het gaat over een mystieke beloftevolle verbondenheid met Jezus, dwars door de eeuwen heen.

Zoomkring Gelijkenissen 5: Over Jezus, de wijnstok en Johannes

9 maart 2022 van 19.30 – 21.00 uur Over Jezus, de wijnstok en Johannes, met Joep de Valk Bij Johannes geen klassieke gelijkenissen. Wel vergelijkende beelden, die ook dienen ter verduidelijking. De zogenaamde “ik ben” uitspraken, culminerend in de gelijkenis ofwel het beeld van de wijnstok en de ranken. Het gaat over een mystieke beloftevolle verbondenheid met Jezus, dwars door...

bestel voor € 5.-

Agenda