5 november 2018

Heb jij ook Geestdrift? Kom dan zaterdag naar Utrecht

Geschreven door Redactie

Op zaterdag 10 november van 12.00 – 23.00 uur vindt in de Pieterskerk in Utrecht de zesde editie van het Geestdrift Festival plaats. Het Geestdrift Festival is een eigenzinnig festival waar levensbeschouwing, engagement en schoonheid elkaar ontmoeten. Voor deze zesde editie verhuist het festival naar een nieuwe locatie: de prachtige Pieterskerk in het centrum van Utrecht.

Het programma is net als voorgaande jaren verrassend, onderscheidend en inspirerend. Zo zal Miroslav Wolf – een van de meest invloedrijke theologen ter wereld – twee lezingen verzorgen. Tijdens het middagprogramma houdt Wolf een lezing over de betekenis van religie in een geglobaliseerde wereld, ’s avonds spreekt hij over het precaire onderwerp God en misbruik. De Iraanse activiste, wetenschapper en dichters Azadeh Sobout vertelt over de Perzische Soefi-mysticus Rumi en draagt een aantal van zijn gedichten voor.

Muziek en toneel

De Amerikaanse theoloog en filosoof Jeffrey Robbins komt met een betoog voor politieke theologie en brengt het ‘Goede nieuws’ van radical theology naar het festival. Tweeling Arnout en Sander Brinks, beter bekend als Tangarine, komen hun prachtige, persoonlijke en bezielde americana- en folksongs vertolken. Meindert Talma zal, twaalf jaar na verschijning, liedjes spelen van zijn album ‘Nu Geloof Ik Wat Er In De Bijbel Staat’, transgender street legend Baby Dee kruipt achter het oude kerkorgel van de Pieterskerk en de Zeeuwse troubadour Broeder Dieleman en Friese dichter Tsead Bruinja treden samen op als het improvisatie-duo ‘Praten en Breien’.

Verder gaat Trouw-columnist Stevo Akkerman te biecht, vertelt Kees Gootjes een verhaal over ethisch beleggen, spreekt Maarten Coolen over identiteitsverlies na een burn-out, duikt Frank Kazenbroot in de wereld van Leonard Cohen en zijn er door het hele kerkgebouw kunstwerken te zien van Moniek Westerman, Wout Herfkens en Rinke Nijburg. De hele programmering van het festival is te vinden op www.geestdriftfestival.nl.

Kaarten

Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via www.geestdriftfestival.nl/tickets

Dagtickets kosten tot 1 november 25 euro, middag- of avondkaarten 15 euro. Aan de deur kosten tickets 30 euro (hele dag) en 17,50 euro (middag of avond).

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd