12 juni 2019

Nacht van de vluchteling: Sponsort u ook?

Geschreven door Rachelle van Andel

Wereldwijd zijn ruim 68,5 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking – een recordaantal. Stichting Vluchteling biedt hulp in ’s werelds ernstigste humanitaire crises.

Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die wereldwijd hulp biedt aan vluchtelingen en ontheemden. Bij acute nood bieden ze levensreddende noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, voedsel en schoon drinkwater. Maar ook bij langdurige humanitaire crises staat Stichting Vluchteling vluchtelingen en ontheemden bij, bijvoorbeeld voor onderwijs en psychosociale steun ter verwerking van traumatische ervaringen.

Om geld op te halen is de Nacht van de Vluchteling in het leven geroepen. Deze nacht wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Er wordt gelopen in de nacht van 15-16 juni. Er zijn 4 routes van 10 km, en er zijn wat kortere routes van 10- en 20 km. Per route lopen er gemiddeld duizend mensen mee.

Het team “doorgaan tot vrede” loopt van Nijmegen naar Arnhem. Een aantal vrienden en statushouders verbonden aan de Kapel in Hilversum lopen mee. Ook lopen twee Remonstrantse predikanten mee met dit team. Inmiddels bestaat de groep uit 8 lopers. Graag willen wij u vragen om het team te sponsoren ten behoeve van mensen die op de vlucht zijn wereldwijd. Dat kan via de volgende link:

https://www.nachtvandevluchteling.nl/team/doorgaan-tot-vrede

 

Annie Schalkwijk

Ellen Eggerdink

Khaled Salhani

Ds. Rachelle van Andel

Raied Borghol

Piet Peters

Anny Peters

Ds. Martijn Junte 

 

Over Rachelle van Andel

Rachelle van Andel

Rachelle van Andel is vernieuwingspredikant in Eindhoven, en werkt als studentenpastor in Maastricht.

Gerelateerd