21 december 2015

Met kerst naar de kerk bij de Remonstranten…en nog meer reclameboodschappen.

Geschreven door Tom Harkema
Remonstranten Foto: Kmeron Met kerst naar de kerk bij de Remonstranten…en nog meer reclameboodschappen.

‘Mijn God weet dat geloven geen aangeleerd gedrag is. Het moet uit jezelf komen. De Remonstranten kijken daar niet van op. Deze kerst beleef ik daar, samen met anderen en dat inspireert me. Bezoek de Remonstranten met kerst. Kijk op remonstranten.nl voor een kerstdienst bij jou in de buurt.’

Net als in 2014 zenden de Remonstranten ook dit jaar hun radiocommercial over kerst uit. Niet alleen op de landelijke publieke zenders, maar ook plaatselijk en regionaal: de remonstrantse kerken in Amsterdam/Vrijburg, Arnhem, Oosterbeek, Vlaardingen, Schoonhoven, Lochem, Deventer en Hengelo hebben een eigen variant en in Rotterdam hebben ze zelfs een Arminiuskerk-commercial gemaakt. Alle Remonstrantse gemeenten hebben zich weer honderd procent ingezet om van hun kerstdiensten een groot feest te maken. Kijk hier voor een kerstdienst bij jou in de buurt.

Bruggetje naar 2016

Met deze laatste marketinginspanning sluiten we een prachtig 2015 af. De reclamecampagne ‘Remonstranten. Geloof begint bij jou’ die we eind vorig jaar startten leverde heel veel publiciteit op én, nog veel belangrijker, driehonderd nieuwe vrienden! We waren zichtbaar op posters op NS-stations, hoorbaar in radiocommercials en kregen aandacht in kranten en op televisie en radio.

Bovendien vernieuwden we de website grondig en ook daar zien we de bezoekersaantallen maandelijks toenemen. Inmiddels doen steeds meer plaatselijke remonstrantse gemeenten mee aan de nieuwe website en zijn ze druk bezig met het maken van goede plannen om de ingezette trend in 2016 ook plaatselijk uit te werken. Predikanten en vrijwilligers werken goed samen.

Mijn God begon met de oerknal

En dan meteen in het nieuwe jaar: als een klap op de vuurpijl start op 5 januari de nieuwe campagne. Zes nieuwe posters in alle plaatsen waar een remonstrantse kerk staat en vanaf 10 januari elke zondag de ‘Preek van de week’. Tjaard Barnard trapt in Rotterdam af met het thema ‘Mijn God begon met de oerknal’, over geloof en wetenschap: “Schiep God de oerknal, of hebben wij zelf God geschapen?”

Elke voorafgaande donderdag en vrijdag maken we in radiocommercials reclame voor deze preek. Uniek, want nog nooit werd in Nederland reclame gemaakt voor een kerkdienst. De nieuwe campagne kenmerkt zich door verdieping en verbinding met lokale remonstrantse kerken.

We houden het kruit nog even droog

‘Mijn God begon met de oerknal’, inderdaad, maar daar houden we het voor nu even op. Volgende week meer tam tam over de nieuwe campagne, via Facebook, Twitter, AdRem, kerkbladen en website.

Gerelateerd