Samen The Passion kijken op een groot scherm in Amersfoort?

Foto: Willem Jan de Bruin
23 maart 2016
Geschreven door Michel Peters

Met Pasen en de dagen daarvoor (Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag) staan de remonstrantse kerken voor je open. Je kunt deelnemen aan vieringen, wakes en meditaties door het hele land. Vandaag willen we je wijzen op Amersfoort, waar zich dit jaar The Passion afspeelt.

Amersfoort: “Wij hoeven lekker niet de drukte in”

Amersfoort is donderdagavond even het centrum van het land. Het media-event The Passion golft dan door de straten. Er wordt veel publiek verwacht. Ik vraag Alke Liebich, predikant in de vrijzinnige Johanneskerk, of ze nog een beetje op dat spektakel kunnen meeliften. ‘Helaas gaat de stoet niet door de binnenstad’, zegt ze. ‘ik heb toch wel het idee dat mensen vooral voor de muziek en het event komen. Maar wij zijn klaar voor de mensen die naar Amersfoort komen. Ze zijn bij ons welkom vanaf 16.30 uur.

Dan houden wij een viering van brood en wijn. Weet je wat een Mantelmadonna is? Dat is een beeld van Maria, die omhangen is door een mantel met heel veel zakken. Vanaf 20.00 uur kunnen mensen in onze kerk hun hartekreten en gebeden kwijt in die grote zakken van Maria. Wij kijken dan ook samen naar The Passion op een groot scherm. Hoeven we lekker niet de drukte in. En vanaf 22.30 uur is er bij ons een doorlopende Taizéviering. Als dat geen spiritueel bijtanken is dan weet ik het niet’.

Gerelateerd

19 februari 2024

Prof. dr. Marius van Leeuwen is overleden

Wij waren verdrietig om te horen dat op 14 februari een einde is gekomen aan het leven van Theodoor Marius van Leeuwen,
23 oktober 2023

Barbara de Beaufort wint liedwedstrijd ‘Het Vrije Lied 2023’

Prachtig nieuwe liedteksten heeft 'Het Vrije Lied 2023' opgeleverd, die wil je zingen!.. Lees verder
17 oktober 2023

Een arm leven, hoe ziet dat eruit?

Vandaag is het Wereldarmoededag. Weten we dat c.a. 230.000 kinderen in Nederland opgroeien onder de armoedegrens?.. Lees