Virtueel pelgrimeren, wat is dat nou weer?

10 februari 2016
Geschreven door Tom Mikkers

De aanloop naar Pasen, de één doet er niets aan, de ander kijkt wat zorgvuldiger naar zijn consumptiepatroon of kiest voor een periode van vasten. Maar er zijn meer manieren om met aandacht toe te leven naar Pasen. Predikante Christiane Berkvens-Stevelinck lanceert in Rotterdam “virtueel pelgrimeren”. En iedereen kan meedoen. Je hoeft er niet voor naar Rotterdam. Af en toe op Facebook kijken is genoeg.

Christiane: “Wij nodigen je uit om gedurende de veertigdagentijd – van 10 februari tot 26 maart – op virtueel pelgrimage te gaan. Dagelijks zetten we een korte tekst uit het boek Seizoenen van het leven op de Facebookpagina van de Remonstranten in RotterdamDit is een hedendaagse getijden- en pelgrimsboek, samengesteld voor de Walk of Wisdom, de eigentijdse pelgrimsroute die vorig jaar in de buurt van Nijmegen gelanceerd is. Inspirerende Nederlanders vertellen in dit boek over een belangrijke levenservaring. De gedachte die jij hebt bij deze tekst van de dag neem je als het ware mee om, al lopend, op weg naar de trein of naar de supermarkt, erover na te denken. Je kunt ook reageren zodat andere pelgrims kennis kunnen nemen van jouw overwegingen. Zo pelgrimeren we samen naar Pasen toe.”

Wie mee wil doen hoeft alleen maar de Facebookpagina van de Remonstranten in Rotterdam te liken. De berichten komen vanzelf voorbij in jouw tijdlijn op Facebook. Makkelijker kan een pelgrimstocht niet wezen.

Over Tom Mikkers

Tom Mikkers

Tom Mikkers was tussen 2008 en 2016 algemeen secretaris van de Remonstranten. Hij is theoloog en werkte ook als remonstrants predikant in Eindhoven, Amsterdam en Delft. In 2011 won hij de Spaanprijs, een prijs voor kerkelijke communicatie. Hij schreef de boeken 'Religiestress', 'Coming Out Churches' en 'Het voelt echt goed'.

Gerelateerd

19 februari 2024

Prof. dr. Marius van Leeuwen is overleden

Wij waren verdrietig om te horen dat op 14 februari een einde is gekomen aan het leven van Theodoor Marius van Leeuwen,
23 oktober 2023

Barbara de Beaufort wint liedwedstrijd ‘Het Vrije Lied 2023’

Prachtig nieuwe liedteksten heeft 'Het Vrije Lied 2023' opgeleverd, die wil je zingen!.. Lees verder
17 oktober 2023

Een arm leven, hoe ziet dat eruit?

Vandaag is het Wereldarmoededag. Weten we dat c.a. 230.000 kinderen in Nederland opgroeien onder de armoedegrens?.. Lees