Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tsjerkepaad Dokkum ‘Groeten uit Jeruzalem’

29 juli 2023 | 13:30 9 september 2023 | 17:00

Tijdens het Tsjerkepaad Fryslân tot 9 september is de Ver. Chr. Gemeente (Doopsgezind/Remonstrants) Dokkum op woensdag- en zaterdagmiddag open van 13.30 – 17.00 uur. Er is een tentoonstelling met  materiaal van Theunis Elzinga. Het thema is: “Groeten uit Jeruzalem”. Tentoongesteld worden o.a. foto’s en tekeningen, houtsnijwerk en de 12 ramen van Marc Chagall (uit de synagoge van het Haddassah Medisch Centrum in Jeruzalem). Deze ramen zijn gebaseerd op de 12 stammen van Israël. Verder zijn er ook nog veelkleurige mozaïek vloeren uit de Byzantijnse tijd.     

Er is materiaal aanwezig over Tent of Nations. Tent of Nations is een educatieve boerderij met het vredesproject van de Palestijns-christelijk familie Nassar. Ondanks de moeilijke omstandigheden en de voortdurende dreiging van landonteigening, zet de familie Nasar zich op een geweldloze en zeer creatieve manier in onder het motto: Wij weigeren vijanden te zijn”. Er is de mogelijkheid om een vredesgroet te sturen naar de familie Nassar.

Mennobrood en Fryske Dûmkes gemaakt van het graan Turkey Red Wheat uit Witmarssumis  is te koop Brood met een verhaal. Een akkerbouwer kreeg het graan uit Amerika in handen en verbouwde graan, mevrouw de molenaar maalt het en de bakker bakt er brood van. Mennonieten verspreiden zich in ruim 500 jaar over de hele wereld. Ze smokkelden graan dor het o.a. te verstoppen in de zomen van de jurken. Waar ze neerstreken maakten ze de grond vruchtbaar en verbouwden hun graan.

In de Camphyusenzaal worden boeken en tijdschriften verkocht voor een klein prijsje.                                

VCG Dokkum

Legeweg 14
Dokkum,