Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Huub Oosterhuis: muziek, gedichten en gedachten

4 november 2023 | 20:00 22:00

Op eerste Paasdag van dit jaar overleed Huub Oosterhuis. De muziekcommissie van de Doopsgezinde en Remonstrantse gemeente Leiden biedt u een bijzondere avond aan met een keuze uit zijn nagelaten werk. Ter herdenking, maar bovenal uit dankbaarheid voor deze theoloog, voorganger en dichter die op veler vlak van grote invloed is geweest voor de vrijzinnige geloofsgemeenschappen.

Programma

Zijn werk zal op verschillende manieren te horen zijn. Van de cd Mensen veel geluk, die zijn dochter Trijntje Oosterhuis maakte voor zijn 85ste verjaardag, zullen enkele liederen vertolkt worden. De solozang zal naast gedichten en gedachten, worden afgewisseld met liederen gezongen door een projectkoor bestaande uit gemeenteleden en leden van de Ekklesia Leiden. De gedichten en gedachten van Huub Oosterhuis zullen worden voorgedragen door Jelle Waringa, predikant en storyteller.

Muziekcombo:
Ashley de Jong (zangeres, vocal coach en muziek docent)
Huub de Vriend (componist, pianist en muziek docent)
Pieter Kousemaker (orthopedagoog/ psycholoog en saxofonist/ klarinettist)

Belangstelling?

  • Datum en tijd: zaterdag 4 november van 20.00-22.00 uur; zaal open vanaf 19.30 uur
  • Locatie: Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden
  • Entree: leden-vrienden van DoRe Leiden betalen 5 euro, alle anderen 15 euro
  • Kaarten voor deze avond zijn vooraf te bestellen (voorkeur) óf evt. te reserveren óf te koop aan de zaal. Voor snelle beslissers (kaarten in voorverkoop) gelden kortingsaanbiedingen; lees hier verder

Lokhorstkerk

Pieterskerkstraat 1
Leiden,