marian anbu juwan via Pixabay
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiesessie Klimaatgesprek

6 februari | 20:00 22:00

Klimaatverandering. Zo’n thema waar de moed je van in de schoenen zakt, ‘het helpt toch allemaal niet wat ik doe’. Zo’n thema waarbij je elkaar de maat gaat nemen, dat toch niet te ontlopen is en misschien algauw als een ‘must’ voelt.

Bij de vrijwilligersorganisatie KlimaatGesprekken geloven ze dat mensen alleen kiezen voor een klimaatvriendelijke samenleving als ze die als beter zien, niet omdat het moet, maar omdat het inspireert, verbindt en goed voelt. En omdat kiezen voor verandering en een andere levensstijl makkelijker is als de samenleving die we voor ogen hebben, aansluit bij onze eigen positieve waarden. Die waarden en behoeftes blijken voor de meeste mensen overeen te komen: denk aan gezond en genoeg voedsel, veiligheid, weinig sociale spanningen, rechtvaardigheid en solidariteit, en behouden van wat goed is.

KlimaatGesprekken coacht groepen mensen en geeft ze handvatten om binnen de grenzen van de planeet aarde te leven – dat doen ze op een manier die rekening houdt met wat wij mensen nodig hebben om te veranderen: hoop, humor, handelingsperspectief. En: moed, motivatie en vertrouwen.

Meestal geven ze een serie van zes workshops aan een kleine groep. Dat zou in de Dommelhoefkerk Eindhoven ook kunnen – niet alleen voor Remonstranten, maar ook voor mensen uit de buurt en andere geïnteresseerden.
Maar éérst organiseren we op dinsdagavond 6 februari om 20.00 uur in de Dommelhoefkerk een inspiratiesessie met klimaatcoach Bartho van den Broecke uit Eindhoven.

Voor iedereen die behoefte heeft aan hoop, humor en ideeën als het om klimaatverandering gaat.

Dommelhoefkerk

Dommelhoefstraat 1a
Eindhoven, Nederland