Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jonge Theoloog des Vaderlands komt naar Hoogeveen

18 september 2022 | 15:00 17:00

Op zondagmiddag 18 september is in de Remonstrantse Kerk in Hoogeveen (Grote Kerkstraat 39) de Jonge Theoloog des Vaderlands, Tabitha van Krimpen, te gast. We willen met haar in gesprek over haar ‘bottom-up theologie’ en de relevantie van kerk en geloof voor jonge generaties.

Wat is voor hen relevant? Is de vorm ‘kerk’ voorbij? Welke rol speelt geloof in hun leven? Zou de Remonstrantse Kerk vanwege haar open en zoekende houding een goede plek zijn om te experimenteren?

De middag is voorbereid met jongeren die de kerk in Hoogeveen wel eens bezoeken. De vaste – vaak oudere- bezoekers zijn uitgenodigd om een representant van de jongere generaties mee te nemen naar deze middag. De lezing wordt opgeluisterd met muziek.

We hopen op een sprankelende bijeenkomst die handvatten en inspiratie geeft om ook in de toekomst het Remonstrants gedachtegoed in praktijk te brengen op een manier die ook jongeren aanspreekt. We willen nadrukkelijk proberen om hierbij jongeren te betrekken.

We starten om 15.00 uur. De toegang is gratis. Uiteraard staat de bijeenkomst ook open voor belangstellenden van buiten Hoogeveen.

Voor meer informatie:

Anneke van der Velde
veld5834@planet.nl

hoogeveen.remonstranten.nl/

Gratis

Remonstranten Hoogeveen