Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Landelijke contactledendag

28 mei | 11:00 15:00

Hoe houd je contact met elkaar binnen een kerkelijke gemeente? Hoe organiseer je dat, zonder dat je daarbij jezelf voorbijloopt? In alle remonstrantse gemeentes leven deze vragen, maar de organisatie van dit contact-houden-met-elkaar is overal net wat anders georganiseerd, of een enkele keer weggevallen.

Op 28 mei gaan we hierover met elkaar in gesprek om van elkaar te leren, de kunst af te kijken bij een ander of om nieuwe ideeën op te doen.

Vragen waar we omheen draaien zijn: Wat houdt het contactwerk nu eigenlijk in? Wat is hierin mijn verantwoordelijkheid? Hoe verhoudt het zich tot de rol van de predikant? Wat doe ik als…? Hoe doe jij dat? Wanneer heb je contact? In welke vorm?

Dagindeling

11.00 uur
Ontvangst met koffie

11.30 uur
Uitwisseling ervaringen – door de predikanten uit Utrecht en Den Haag en door de aanwezige contactleden. De problemen en de mogelijkheden zullen ongetwijfeld per gemeente verschillen.

12.30 uur
Lunch

13.00 uur
In gesprek op specifieke vragen; bespreking casussen – Als u een veelvoorkomend probleem of een lastige kwestie ter bespreking wilt indienen voor het middagprogramma, dan graag schriftelijk van tevoren – zodat we ons een beetje kunnen voorbereiden op de diverse problemen die bestaan en/of gevoeld worden – op info@remonstranten.org

14.30
Afsluiting

Wil je meedoen?

Deze dag wordt georganiseerd vanuit het Landelijk Bureau Remonstranten voor iedereen die zich met dit werk bezighoudt in een geloofsgemeenschap, of dit binnenkort gaat doen.

Leiding: ds. Claartje Kruijff (Utrecht), ds. Reinhold Philipp (Den Haag), ondersteuning door Liesbeth Orthel (Landelijk Bureau)

Er zijn geen kosten, maar van tevoren opgeven is fijn in verband met de voorbereiding van de dag: Liesbeth Orthel (landelijk bureau) per email info@remonstranten.org of telefoon 030 231 69 70
    

Geertekerk – Remonstranten Utrecht

Geertekerkhof 23
Utrecht, 3511 XC