Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Chris Doude van Troostwijk ‘Verkommerde politiek en de deugd van het geduld’

15 april 2023 | 10:30 12:30

De remonstrantse gemeente Alkmaar zet in 2023 met een nieuwe lezingenreeks (On)geduld in Tijden van Verontrusting haar traditie voort. Drie voorjaarslezingen in onze kleine monumentale schuilkerk die de actuele spanningsvelden van onze tijd verkennen. We leven in tijden van onrust en verontrusting. Is er behoefte aan meer Heilige Onrust over alles wat fout gaat, of moeten we juist de Deugd van het Geduld opnieuw leren beoefenen?

Prof. dr. Chris Doude van Troostwijk (hoogleraar vrijzinnige theologie in Amsterdam en filosofie in Luxemburg) spreekt over verkommerde politiek. Wantrouwen blijkt politiek voordelig, terwijl vertrouwen winnen steeds moeizamer wordt. Hoe om te gaan met de taaie problemen in de politiek? Snel scoren is belangrijk, en hoe groter de problemen worden, hoe lastiger het wordt om ze ‘snel’ op te lossen. Moeten we (meer) geduld hebben? Of moeten we met de vuist op tafel slaan en doortastendheid eisen? Hoe verduren we onze onmacht, ons onvermogen? Geduld is een schone zaak, tot het ons onkritisch maakt. Chris Doude van Troostwijk neemt ons mee in de waarde van de morele, politieke én religieuze deugd van het GEDULD.


Plaats Remonstrantse Kerk, Fnidsen 33-37, 1811 ND Alkmaar

De lezingen op 18 februari en 15 april zijn ‘s ochtends en worden afgesloten met een lichte lunch. De lezing op 25 maart is ‘s middags, en wordt afgesloten met een drankje en een hapje.

Kosten € 10,- per lezing (incl. koffie, thee, lunch of drankje/hapje)

Opgave remonstrantseschuilkerk@gmail.com of 072 511 0868

€10,

Remonstranten Alkmaar