Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lunchgesprek over doel en acties van Milieudefensie

11 augustus 2022 | 12:00 14:00

De heer Wen Spelbrink gaat graag in gesprek over het doel en de acties van Milieudefensie. Wen is voorzitter van Milieudefensie Eindhoven en woonachtig in St. Oedenrode. In zijn werkzame leven heeft hij veel gereisd met het oog op de transitie van nationale postdiensten naar internationale private ondernemingen en is zo onder de indruk gekomen van de keerzijde van de veronderstelde vooruitgang. Sinds 2019 voert Milieudefensie één overkoepelende campagne: klimaatrechtvaardigheid, oftewel klimaatbeleid waar burgers beter van worden. De klimaatzaak tegen Shell past hier in. Milieudefensie heeft, mede namens ruim 17.000 burgers en zes andere organisaties, Shell gedagvaard om het bedrijf te dwingen zich te houden aan de klimaatdoelen van Parijs. Dat is gelukt.

Interesse?

  • De bijeenkomst is gratis en wordt georganiseerd door de Remonstrantse Gemeente op donderdag 11 augustus van 12.00 – 14.00 uur in de Dommelhoefkerk aan de Dommelhoefstraat 1a te Eindhoven.
  • De lunchbijeenkomst heeft een informeel karakter. Eerst worden de zelf meegebrachte boterhammen opgegeten. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Dommelhoefkerk

Dommelhoefstraat 1a
Eindhoven, Nederland