Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Muziekcursus | Heilig, heilig, heilig

24 september | 10:30 12:30

Taal spreekt met woorden, muziek spreekt anders. Taal en muziek zeggen daarom nooit helemaal hetzelfde, hoezeer ze ook in elkaar opgaan. Het verschil tussen vrolijke en droevige muziek begrijpt iedereen wel. We weten alleen nooit zeker of droevige muziek gaat over liefdesverdriet, heimwee, of toch iets anders. Welke betekenissen kennen we toe aan onze favoriete muziek? Klopt wat wij beluisteren wel met wat de componist bedoeld heeft? En maakt het iets uit?

Heilig, heilig, heilig

Heilig, heilig, heilig is de Heer van de hemelse machten, heel de aarde is vol van zijn majesteit. Deze engelenzang galmde ooit in de tempel in Jeruzalem, terwijl de profeet Jesaja met stomheid geslagen was. Het gezang werd een sleuteltekst voor de theoloog Rudolf Otto in zijn analyse van het heilige of numineuze.

Interesse?

Leiding: Hans Jacobi; Hans studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium. Zijn docenten waren o.a. Jan Jongepier en Bert Matter. Daarnaast studeerde hij muziekwetenschappen in Utrecht. Sinds 1994 is hij organist van de Remonstrantse Gemeente in Den Haag.
Muziek: Muziek van Bach, Beethoven, Verdi – Te Deum
Kosten: 5 euro / vrijwillige bijdrage voor leden en vrienden van Den Haag

Volgende data en onderwerpen van deze cursus: 5 november Kunst en kitsch / 14 januari Muziek, natuur, ecologie / 18 februari Twijfel / 25 maart Reconstructie, 13 mei Muziek, natuur, ecologie

Remonstranten Den Haag

Laan van Meerdervoort 955
Den Haag,