Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nachtkaravaan

22 november 2022 | 21:30

Wat zich ’s avonds als eerste ‘te rusten’ legt is je relativeringsvermogen. Dan verschijnen er zorgen en twijfels waar we in het alledaagse aan voorbij fietsen – én daarom zien we mogelijkheden die overdag niet zomaar de ruimte krijgen. In het donker maken de kleinste lichtjes al groot verschil. 

Alleen de locatie al, is het kleine wandelkwartiertje vanaf Utrecht Centraal waard: Een kerkgebouw met prachtig blauwe zoldering, waar eind jaren ’60 de bomen nog binnen groeiden, waarvan de muren ooit buiten de singel stonden, die later vluchtelingen herbergde, die verviel tot ‘verdomhoekje’ en die – ook best bijzonder in de recente geschiedenis – zelfs weer als kerk in gebruik genomen werd! Verhalen die prachtig verbonden kunnen worden aan actuele thema’s, gedurende een avond die voor elke bezoeker een bijzondere herinnering zal worden. 

Idee is om letterlijk ‘buiten’ naar binnen te brengen: de boom die er ooit groeide, en een centraal geplaatste maan (met haar keerzijde) die het thema van het programma symboliseert: Binnen uit te nodigen wat normaal ‘buiten beeld’ blijft; Verdonkeremaand wordt. Een avond om je buitenkant even voor jezelf te houden, en je binnenste buiten te nodigen. We starten als om vijf voor tien ‘s avonds nog altijd de klokken in de stad klinken om het sluiten van de poorten aan te kondigen, de onvermijdelijke keuze tussen binnen of buiten overnachten. 

In de broosheid van de nacht vervaagt de grens tussen schaduwen en gedaantes, tussen mens en dier, tussen zorgen en kansen, tussen huilen en muziek. Wie ben jij ‘s nachts? En overdag mogelijk minder? Nodig die andere versie van jezelf uit, kom als passant of performer. Sluit hand in hand met jezelf aan in de optocht van al die andere ander-zijnden. Wees welkom bij de NACHTKARAVAAN. Kom binnen, en laat iets buiten.

Meedoen?

Nachtkaravaan wordt georganiseerd door VitamineZ in samenwerking met de programmacommissie van de Geertekerk.

Datum en tijd: binnenkomen tussen 21.30-21.55 uur, het evenement gaat uit als een nachtkaars rond 00.30 uur.

Kaartjes (8 euro voor studenten/korting, 12,50 euro normaal tarief, 15 euro aan de zaal) te koop via Ticketkantoor

Geertekerk – Remonstranten Utrecht

Geertekerkhof 23
Utrecht, 3511 XC