Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Preek van de Leek door Mireille Pondman

21 april | 16:00 17:30

Op zondag 21 april 16:00 uur houdt Mireille Pondman haar Preek van de Leek in de Sint-Joostkapel. Als bestuurskundige & museoloog zet zij zich in voor openbare bibliotheken en musea. Sinds 2022 is ze zakelijk directeur van de Anne Frank Stichting en in haar vrije tijd voorzitter van Poetry International. Haar Preek van de Leek is getiteld: ‘Een pleidooi voor meer nieuwsgierigheid’. Deze Preek van de Leek is de laatste van een serie van vier in het voorjaar 2024. 

Eerder dit voorjaar ging Jan Graafland (tuinman, schrijver en columnist), Merve Yikilmaz (medewerker Leger des Heils en drijvende kracht achter Goudse stadsiftar) en Ruud Bakker (gemeentesecretaris Gouda) voor. De Goudse Preek van de Leek is een initiatief van de Federatie Gouda, een vrijzinnige geloofsgemeenschap die haar inspiratie vindt daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken. Dit jaar bestaat de Federatie 50 jaar. Dit jubileum is een mooie gelegenheid om opnieuw Gouwenaars uit te nodigen de kansel te betreden en het publiek te verrassen, ontroeren, aan het denken te zetten. 

De Preek van de Leek begint om 16.00 uur in de Sint-Joostkapel (Lage Gouwe 134) en duurt ongeveer een uur. Net als bij een normale kerkdienst is de toegang vrij en is reserveren niet nodig. Meer informatie, ook over het jubileumjaar van de Federatie, is te vinden op www.federatiegouda.nl.

Sint-Jooskapel

Lage Gouwe 134
Gouda, 2801 LK