Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Preek van de leek in Gouda door Jan Graafland

28 januari | 16:00 17:30

Op zondag 28 januari 16:00 uur houdt tuinman, schrijver en columnist Jan Graafland zijn Preek van de Leek in de Sint-Joostkapel. Graafland schrijft onder andere voor Natuurmonumenten en was stadsdichter van Gouda. Zijn boek Groene Genade kreeg landelijke bekendheid. Radioprogramma Vroege vogels noemde het een atypisch tuinboek, dagblad Trouw noemde hem de filosoferende tuinman. De titel van zijn Preek van de Leek is ‘Het geheim van de kleine tuin is het eindeloze pad’.

De Preek van de Leek is inmiddels een beproefd concept. Inspiratoren uit de wereld van natuur, cultuur, politiek en het sociaal domein- betreden de preekstoel. Binnen het format van een kerkdienst spreken ze over wat hen inspireert, dwars zit, in beweging zet of zin geeft.

Kim de Berg, predikant Federatie Gouda: ‘Op alle plekken in de samenleving zijn mensen te vinden die inspireren. Met mooie beelden, scherpe analyses of prikkelende uitspraken zetten ze ons aan het denken. Wij geven hen graag de preekstoel als podium om ons door hen te laten raken.’

De Goudse Preek van de Leek is een initiatief van de Federatie Gouda, een vrijzinnige geloofsgemeenschap die haar inspiratie vindt daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken. Dit jaar bestaat de Federatie 50 jaar. Dit jubileum is een mooie gelegenheid om opnieuw Gouwenaars uit te nodigen de kansel te betreden en het publiek te verrassen, ontroeren, aan het denken te zetten. De volgende data van Preek van de Leek zijn zondag 25 februari, 24 maart en 21 april 2024.

De Preek van de Leek begint om 16.00 uur in de Sint-Joostkapel (Lage Gouwe 134), duurt ongeveer een uur en wordt afgesloten in de kroeg. Net als bij een normale kerkdienst is de toegang vrij en is reserveren niet nodig. Meer informatie, ook over het jubileumjaar van de Federatie, is te vinden op www.federatiegouda.nl.

Sint-Jooskapel

Lage Gouwe 134
Gouda, 2801 LK