Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Preek van de leek met Merve Jikilmaz

25 februari | 16:00

Op zondag 25 februari 16:00 uur houdt Merve Yikilmaz haar Preek van de Leek in de Sint-Joostkapel in Gouda. Merve is medewerker dakloze EU migranten Leger des Heils en vanaf het begin in 2022 een drijvende kracht achter de Goudse Stadsiftar. In 2023 is ze afgestudeerd aan Utrecht University met de opleiding ‘Religie & Samenleving’.

De Preek van de Leek begint om 16.00 uur in de Sint-Joostkapel (Lage Gouwe 134), duurt ongeveer een uur en wordt afgesloten in de kroeg. Net als bij een normale kerkdienst is de toegang vrij en is reserveren niet nodig.

Preek van de leek in Gouda

De Goudse Preek van de Leek is een initiatief van de Federatie Gouda, een vrijzinnige geloofsgemeenschap die haar inspiratie vindt daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken. Dit jaar bestaat de Federatie 50 jaar. Dit jubileum is een mooie gelegenheid om opnieuw Gouwenaars uit te nodigen de kansel te betreden en het publiek te verrassen, ontroeren, aan het denken te zetten.

Later dit voorjaar preekt op zondag 24 maart Ruud Bakker, socioloog en sinds 2021 gemeentesecretaris van gemeente Gouda. De serie wordt op zondag 21 april afgesloten door bestuurskundige & museoloog Mireille Pondman. Eerder ging tuinman, schrijver en columnist Jan Graafland voor.

Sint-Jooskapel

Lage Gouwe 134
Gouda, 2801 LK