Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Retraite in Zundert

11 juli | 15:00 14 juli | 13:30

“Het leven is niet een probleem dat opgelost hoeft te worden maar een geheim dat geleefd wil worden”, Amerikaansetrappisten monnik Thomas Merton (1915- 1968)

Stil worden en ruimte maken om deze weg zelf te verkennen
Je bent van harte uitgenodigd om – begeleid door ds. Tina Geels, emeritus predikant Utrecht – een paar dagen mee te leven met de stilte van de Trappisten in de abdij Maria Toevlucht in Zundert. De abdij is onderdeel van de Orde der Cisterciënzers van de Strikte Observantie, beter bekend als De Trappisten. Zij leven volgens de regel van Benedictus (480- 547).

De abdij Maria Toevlucht heeft een lange traditie, niet alleen in het ontvangen van gasten maar ook in het leggen van verbinding met het Zen Boeddhisme. Er is naast de kerk een aparte Zendo waar je in de ochtend mee kunt doen aan de Zen meditatie.

Programma in grote lijnen
We leven mee op het ritme van de getijden van het klooster. In de link krijg je een indruk van het programma van de retraite. Het ontbijt is open van 7.00- 10.00 uur. Middag en avondmaaltijd gebruiken we met elkaar in het gastenverblijf. Daarnaast ben je vrij om deel te nemen aan de vieringen. Op zaterdagochtend is er een stiltewandeling en in de middag een gesprek met een van de broeders.

Voorbereidingsavond
Verdere informatie delen we bij de voorbereidingsavond op: do. avond 27 juni om 20.00 uur thuis bij Tina Geels in Bunnik. Met daarbij de vraag: Wat verwacht je van deze retraite? Als je je hebt opgegeven word je hier vanzelf voor uitgenodigd.

Interesse?
Deelnemers: er kunnen 12 deelnemers aan de retraite meedoen
Voor meer informatie over dit klooster kun je de website bezoeken
Opgeven vóór 15 april bij Tina Geels  cm.geels@planet.nl
Kosten: 225 euro voor verblijf en voorbereidingsavond; graag vóór 15 april overmaken op NL 39 INGB 0000 140 938 tnv Remonstrantse Broederschap ovv. retraite Zundert 2024; je neemt deel nadat je het bedrag hebt overgemaakt.
Zelf meenemen: laken, sloop en handdoek(en).
Informatie over de retraite downloaden kan hier


€225