Alexandra_Koch via Pixabay
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Spiritualiteit Thich Nhat Hanh

3 november 2023 | 14:00 5 november 2023 | 16:00

Vertrouwen op innerlijke heling

Thich Nhat Hanh was zenleraar en grondlegger van de mindfulness; het aanraken van innerlijke stilte, vrede en geluk doorheen verdriet en pijn. Zijn tedere compassie en heldere wijsheid heeft het leven van miljoenen mensen aangeraakt.

Hij was verbonden met de mystiek vanuit een diep besef van de ultieme dimensie. De rode draad door zijn oeuvre is het ontvangen van heling vanuit de prachtige natuur die ons omringt en de ultieme dimensie die dieper reikt dan we kunnen beseffen. 

Deze dagen zullen we ingaan op de ultieme dimensie. We gaan ontdekken hoe ons bewustzijn werkt. Hoe we mogen vertrouwen op de innerlijke heling die ons vanuit ons dieper bewustzijn geboden wordt. En hoe die heling kan gebeuren op een manier die we nooit zelf hadden kunnen bedenken.

Als we zaadjes planten die heilzaam en gezond zijn,
zullen die misschien voor een verandering zorgen
waar wij diep naar verlangen.

We nemen zijn woorden in stilte tot ons en gaan er met elkaar over in gesprek, om ieders persoonlijke ervaring te verhelderen. De woorden openen je om je te zien wie jij (ten diepste) bent en te vertrouwen in het leven. 

Daarnaast zijn er op verschillende momenten van de dag stiltemeditaties binnen en loopmeditaties buiten in de prachtige parken van het klooster. En er is ruimte voor jezelf. Zodat je kunt wandelen langs de Maas, je creatief laten inspireren, lezen, rusten, een kaarsje opsteken. De maaltijden zijn in stilte.

Praktische gegevens over deze driedaagse

Petra Galama (o.a. remonstrants predikant) organiseert en begeleidt deze driedaagse in het mooie en rustige kloosterdorp Steijl, gelegen aan de Maas en met mooie kloostertuinen. 

3 t/m 5 november 2023, aankomst 14.00 – vertrek 16.00
Thich Nhat Hanh’s inzichten in onze geest van liefde en de ultieme dimensie

€295 (kamer met douche en toilet)
€265 (kamer met wastafel, gedeelde douche en toilet)
€275 (2 persoonskamer met douche en toilet)

Plaats
Bezinningscentrum St. Michaël
St. Michaëlstraat 7, Steijl

Opgave

Bij Petra Galama E galama@spiritwijs.eu T 06 521 15 226

Accreditatie bij de SKGV is aangevraagd