Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thomas Quartier ‘Het klooster in je leven’

23 april | 20:00 21:00

Op dinsdag 23 april, 20.00 uur houdt prof. dr. Thomas Quartier een lezing over hedendaagse zinzoekers en eeuwenoude kloostertradities. Quartier is benedictijner monnik en was in 2022 Theoloog des Vaderlands. Op deze avond spreekt hij over wat we kunnen leren -juist in deze tijd- van het kloosterleven over bidden, geloven en leven. Welke rol speelt contemplatie in ons leven? Vanuit zijn persoonlijke ervaring en zijn theologische expertise werpt Thomas Quartier een heel eigen licht op deze vragen.

De toegang is vrij en reserveren niet nodig!

Initiatiefnemer FederatieGouda

De lezingen in de Agnietenkapel zijn een initiatief van Federatie Gouda, een vrijzinnige geloofsgemeenschap, waar de Remonstranten deel van uitmaken, die haar inspiratie vindt daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken. Dit jaar bestaat de Federatie 50 jaar. Dit jubileum is een mooie gelegenheid om inspirerende sprekers uit te nodigen om op een doordeweekse dag de mensen aan het denken te zetten over grote zingevingsvragen en hoe we daarmee omgaan in onze alledaagse praktijk. De laatste lezing in deze reeks is dinsdag 7 mei 2024.

De lezing begint steeds om 20.00 uur in de Agnietenkapel (Nieuwe Markt 100) en duurt ongeveer een uur. Daarna praten we verder, met de spreker en met elkaar. De toegang is vrij, reserveren niet nodig. Meer informatie, ook over het jubileumjaar van Federatie Gouda, is te vinden op www.federatiegouda.nl.

Gratis gratis

Agnietenkapel

Nieuwe Markt 100
Gouda,