Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomerlezing door Johan Goud | Er zijn geen woorden voor – of toch wel?

26 juli 2023 | 14:00 16:00

Afbeelding: Dr StClaire via Pixabay

Stilte

‘Mij spreek de blomme een tale’ schreef de priester-dichter Guido Gezelle, en hij hoorde de bloemen spreken van God. Misschien is het van daar niet eens zo’n grote stap naar het biologische inzicht, dat planten op hun manier complex zijn en met elkaar communiceren. Misschien communiceren ze ook met ons, maar moeten we daarvoor onze blindheid en doofheid overwinnen (Norbert Peeters, Boransche revolutie, 2016). In deze zomerbijeenkomsten zoeken we naar woorden voor wat aan woorden lijkt te ontsnappen.

Johan Goud

Dr. Johan Goud was tot april 2015 hoogleraar religie en zingeving in literatuur en kunst aan de Universiteit Utrecht, en remonstrants predikant in Den Haag. Recente publicaties zijn o.a. Onbevangen. De wijsheid van de liefde (2015), en zijn afscheidscollege over lezen als liefhebben in het door hem geredigeerde Door woorden gekust. Talen van de liefde (2016).

Interesse?

Vier lezingen over vier kernwoorden: woensdag 26 juli Stilte, vrijdag 28 juli Extase, maandag 31 juli Dieren en woensdag 2 augustus Planten.

Opgave gewenst: tel. 070 325 07 79 of per email remondenhaag@hetnet.nl

€5 per middag

Remonstranten Den Haag

Laan van Meerdervoort 955
Den Haag,