8 februari 2018

Alle bloemen zijn op weg naar jou, een modern Hooglied

Geschreven door Jaap Marinus

Ken je Marleen Stelling? Nee? Dan kunnen wij je aanraden haar EO-programma ‘Het Vermoeden’ eens te kijken. In haar treincoupé schoof menig remonstrant al eens aan en ook vele van onze vrienden en kennissen. Omdat we van kruisbestuiving houden, nodigden we haar uit op onze Beraadsdag die op 10 maart zal plaatsvinden in Hengelo. Als je Marleen kent, dan weet je misschien ook dat ze een boek uitbracht met de titel ‘Alle bloemen zijn op weg naar jou‘. Een modern Hooglied. Zoals het gelijknamige bijbelboek ja. Die verhalen ken je inmiddels wel, toch? Wel. Ik zou zeggen, tijd voor wat nieuwe verhalen met prachtige tekeningen erbij die niet minder tot de verbeelding spreken dan de teksten. Een warme aanbeveling dus, van iemand die niet tot de doelgroep behoort. Deze jonge (34) lezer en vader van twee, wonend op de Bible Belt, heeft desalniettemin genoten van dit boek.

Modern Hooglied

Zoals gezegd vind ik het boek van Marleen een modern Hooglied. Toch zitten er ook wat meer theologische knipogen in en zinnen die mij kippenvel hebben bezorgd. “Ik praat tegen mijn God van toen. Dat doe ik nog vaak als ik bang ben. Tussen jou en mij is een elastiekje gespannen en niemand weet wanneer het knapt.” Die zin raakt me omdat ik hem herken. En zo zitten er door het hele boek heen zinnetjes en tekeningen die soortgelijke emoties oproepen.

Dit boekje wil ik graag aanbevelen voor iedereen die het aardig vindt om bijvoorbeeld in de ochtend een klein stukje te lezen en daar wat over na te denken, of voor het slapen gaan, maar het ook leuk vindt een soort korte verhaallijn te volgen vol verliefdheid en spanning. Het is geen diepgravende theologie, geen spannende thriller of roman. Gewoon een plezierig boekje voor naast je bed, op de wc of voor in bad.

Vanmiddag (voor de late lezer: donderdag 8 februari) om 17.00 uur is haar boekpresentatie in Utrecht in boekhandel Broese, vlakbij de Dom in Utrecht. (Aanmelden wordt gewaardeerd: klantenservice@broeseboekverkopers.nl). 

Over Jaap Marinus

Jaap Marinus

Jaap is projectfunctionaris Jonge Remonstranten (De Leven) en redacteur van Remonstranten.nl. Sinds september 2016 studeert hij Spiritual Care aan de VU en volgt hij het Remonstrants Seminarium.

Gerelateerd