Nieuwe publicatie ‘Vele talen, in alles de liefde’

Nieuwe publicatie ‘Vele talen, in alles de liefde’

25 augustus 2022
Geschreven door Redactie

Bij gelegenheid van Pinksteren 2022 geven de Remonstranten een nieuwe publicatie uit met de titel ‘Vele talen, in alles de liefde’. De titel van het boek is ook het jaarthema van de Remonstranten in het seizoen 2022- 2023.

Taal achter de woorden

Pinksteren is bij uitstek het feest van de communicatie, van de talen, van het elkaar begrijpen. Maar dan gaat het meestal over talen die we kunnen spreken en schrijven. Dit boek gaat nu juist over talen die nauwelijks in woorden te vatten zijn. Over dingen die verwondering en nieuwsgierigheid kunnen opwekken, zoals kunst, stilte, dierentaal, film, taal van planten, gebarentaal, bijbeltaal en de sterrenhemel. Fenomenen die zich aan ons presenteren en ons uitnodigen om ons te openen ‘voor wat er misschien is’. ‘Vele talen, in alles de liefde’ zoekt naar het heilige daarin. Het wil zien wat niet te zien is, horen wat alleen vanbinnen hoorbaar is, voelen wat niet aanraakbaar is, opsnuiven wat geen geur heeft. De liefde ont-dekken.

Ode aan de liefde

Tien remonstrantse theologen, de auteurs van dit boek, gaan over een onderwerp dat hen fascineert in gesprek met een expert. De tien essays tonen de rijke diversiteit en diepgang in de manieren waarop wij met elkaar communiceren en waarop de dingen tot ons spreken. De auteurs werken in een kerk of een gevangenis, ziekenhuis of zorginstelling.

Vijf jonge illustratoren verrijkten de woordtaal met hun zintuigprikkelende beeldtaal. (Makers van de illustraties hieronder v.l.n.r. Imke Bogers, Aida de Jong, Juliet Campfens, Lybrich Wieringa, Veerle van der Veer)

‘Vele talen, in alles de liefde’ is een ode aan de liefde, in welke vorm dan ook.

 

Wie werkten er aan mee?

Auteurs: Jan Berkvens, Pieter Hartevelt, Yvonne Hiemstra, Antje van der Hoek, Koen Holtzapffel, Alke Liebich, Kim Magnée – de Berg, Martijn Rozing, Joël Vlasblom, Alleke Wieringa

Gesprekspartners: Harry Brandsma, Marga Haas, Lloyd Haft, Tonnie van den Hil, Florus Kruyne, Mirjam Marks, Trees van Montfoort, hond Otje, Marcel Poorthuis, Taede Smedes, Piek Stor, Miek Zwamborn.

Illustraties: Imke Bogers, Juliet Campfens, Aida de Jong, Veerle van der Veer, Lybrich Wieringa

 

 

 

 

‘Vele talen, in alles de liefde’. ISBN 978-94-93220-25-6. Prijs € 19,95. Te verkrijgen via onze webshop of via het landelijk bureau info@remonstranten.nl

 

 

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd

27 maart 2023

Naastenliefde verdraagt geen uitsluiting. Statement Remonstrantse kerk op Goeree-Overflakkee (Sommelsdijk)

De LHBTIQ+ gemeenschap op Goerree Overflakkee wilde op 4 mei in Nieuwe Tonge een krans leggen. Dat werd hen geweigerd va
2 februari 2023

Verlies elkaar niet als polarisatie dichtbij komt

De SIRE campagne 'Verlies elkaar niet als polarisatie dichtbij komt' is remonstranten uit het hart gegrepen, schrijft Ko
24 januari 2023

Waar ben jij dankbaar voor?

Miriam van Praagh schrijft dagelijks op waar ze dankbaar voor is. Daar kikkert ze van op... Lees verder