8 januari 2021

Samenwerking KRO-NCRV en Remonstranten rond verdeeldheid in samenleving

Geschreven door Redactie
Samenwerking KRO-NCRV en Remonstranten rond verdeeldheid in samenleving

Hoe lossen we de verdeeldheid in onze samenleving op? Jacobine op 2 van de KRO-NCRV en de Remonstranten sloegen de handen ineen en maakten een speciaal tweeluik op televisie vol bijzondere gasten die hun licht schijnen op de toenemende polarisatie én hoe we deze een halt kunnen toeroepen. De eerste uitzending was op 10 januari 2021. De tweede aflevering was op 17 januari op hetzelfde tijdstip.

Polarisatie onder de aandacht

De remonstranten hebben verdraagzaamheid hoog in het vaandel staan, dus luidt één van de thema’s dit jaar ‘Het vergeten WIJ’. Met dit thema willen ze polarisatie onder de aandacht brengen.

De coronacrisis heeft veel weeffouten in onze samenleving aan het licht gebracht. We zien de tekortkomingen in onze gezondheidszorg, economie en het onderwijs.

Inhoud deel één

In het eerste deel van dit bijzondere tweeluik ontvangt Jacobine Geel in de remonstrantse Geertekerk drie gasten die elk op hun eigen manier bijdragen aan het debat over de verdeeldheid in onze samenleving

Remonstrants predikant Joost Röselaers vertelt ons meer over het thema dat de remonstranten dit jaar hebben gekozen. Hoe kunnen zij als geloofsgemeente een brug slaan tussen verschillende groepen mensen? Met onderwijzer Lucelle Comvalius bespreekt Jacobine de rol van het onderwijs in het tegengaan van polarisatie. Hoe kunnen scholen bijdragen aan het debat en voor verbinding zorgen? Bas Heijne Met auteur Bas Heijne spreekt Jacobine over hoe we solidair kunnen zijn naar anderen in een wereld die steeds verder versplinterd lijkt te worden.

Remonstrants predikant Claartje Kruijff vertelt in een persoonlijke column haar kijk op de toenemende polarisatie.

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd

24 mei 2022

Nieuwe publicatie ‘Vele talen, in alles de liefde’

Bij gelegenheid van Pinksteren 2022 geven de Remonstranten een nieuwe publicatie uit met de titel ‘Vele talen, in alle
16 mei 2022

‘Blad voor je mond’ nieuw innovatieproject van Remonstranten

Op 30 april is het tijdschrift ‘Blad voor je mond’ gelanceerd. Het initiatief is een van de innovatieprojecten van d
5 mei 2022

Onze vrijheid is levend erfgoed, geef het door!

‘Geef vrijheid door’, is de boodschap die het Nationaal Comité 4 en 5 mei dit jaar aan ons meegeeft... Lees verder