5 juni 2015

Sexy programma Nacht van de Theologie

Geschreven door Redactie

Theologie en erotiek is het thema van de Nacht van de Theologie op 20 juni in de Rode Hoed in Amsterdam. Frénk van der Linden en Annemiek Schrijver presenteren de avond. In twee debatblokken verkennen zij het thema. In het eerste blok is er aandacht voor de bekrompen houding van gelovigen als het gaat om seks. Een aantal gasten zal over dit thema met  elkaar in gesprek gaan, onder wie Gert-Jan Segers (Tweede Kamerlid CU), Jan Heemskerk (oud-hoofdredacteur Playboy), Margriet van der Linden (Opzij) en Ruard Ganzevoort (theoloog).

God houdt van seks

In het tweede blok wordt ingezoomd op het essay van de Nacht, God houdt van seks, dit jaar geschreven door cultuurtheoloog Frank Bosman. Hierover zal worden gediscussieerd door o.a. Rolinka Klein Kranenburg (theoloog en predikant), Wim Hoddenbagh (directeur De Vierde Musketier) en Almatine Leene (theoloog en docent dogmatiek).

Theoloog des Vaderlands

Tijdens de Nacht van de Theologie zal ook de theoloog des vaderlands bekend worden gemaakt. Tom Mikkers, algemeen secretaris van de Remonstranten, is genomineerd samen met bisschop de Korte van Groningen en tv-presentatrice Jacobine Geel.

Koop je kaarten voor de Nacht van de Theologie. Zorg dat je erbij bent!

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd