7 oktober 2016

Voorgenomen benoeming ds. Joost Röselaers tot algemeen secretaris Remonstranten

Geschreven door Redactie

De Commissie tot de Zaken (het landelijk bestuur) van de Remonstrantse Broederschap heeft in zijn vergadering van 4 oktober 2016 besloten ds. J.H. (Joost) Röselaers voor te dragen als de nieuwe algemeen secretaris van de Remonstranten. De voordracht om hem te benoemen is gericht aan de Algemene Vergadering van Bestuur van de Remonstrantse Broederschap op 19 november aanstaande. In deze vergadering zijn vertegenwoordigers van remonstrantse gemeenten, landelijk bestuur en convent van predikanten bijeen. Bij goedkeuring zal de benoeming ingaan per 1 januari 2017.

Joost Röselaers (11 december 1979) is lid van de Remonstrantse Broederschap, studeerde theologie aan de Universiteit van Leiden en vervolgens aan het remonstrants seminarium. Sinds 2013 is hij predikant van de Nederlandse Kerk in Londen en in de jaren daarvoor was hij predikant in de remonstrantse gemeenten van Nieuwkoop, Boskoop en Amsterdam. Na benoeming door de Algemene Vergadering volgt Joost Röselaers Tom Mikkers op die per 1 juli 2016 afscheid nam als algemeen secretaris van de Remonstranten.

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Liesbeth Orthel, Joost Röselaers, Michel Peters en Jaap Marinus. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd