15 januari 2021

Wat wijst ons de weg in de verdeeldheid?

Geschreven door Redactie
Wat wijst ons de weg in de verdeeldheid?

Jacobine op 2 van de KRO-NCRV en de Remonstranten sloegen de handen ineen en maakten een speciaal tweeluik op televisie vol bijzondere gasten die hun licht laten schijnen op de toenemende polarisatie én hoe we deze een halt kunnen toeroepen. Op 10 januari 2021 was de eerste uitzending. De tweede aflevering volgde op 17 januari  2021.

In het tweede deel ontvangt Jacobine opnieuw vier gasten waarmee ze in gesprek gaat over de toenemende polarisatie.

Met filosoof Stine Jensen praat Jacobine over hoe we als samenleving weer nader tot elkaar kunnen komen. Dat doen we door verbinding te zoeken, maar ook door ons bewust te zijn van onze eigen kwetsbaarheid zegt zij.

Rachelle van Andel vertelt hoe zij als remonstrantse jongerenpastor de jongeren in haar gemeente met elkaar probeert te verbinden.

Advocaat en politicus Don Ceder vertelt dat ook de groeiende kloof tussen arm en rijk een katalysator is voor de toenemende polarisatie.

 

Remonstrants hoogleraar Christa Anbeek vertelt in een persoonlijke column wat er nodig is om ons open te stellen naar anderen. Een iets uitgebreidere versie van haar column is vanaf maandag te lezen op deze  website.

Lees meer

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd

24 mei 2022

Nieuwe publicatie ‘Vele talen, in alles de liefde’

Bij gelegenheid van Pinksteren 2022 geven de Remonstranten een nieuwe publicatie uit met de titel ‘Vele talen, in alle
16 mei 2022

‘Blad voor je mond’ nieuw innovatieproject van Remonstranten

Op 30 april is het tijdschrift ‘Blad voor je mond’ gelanceerd. Het initiatief is een van de innovatieprojecten van d
5 mei 2022

Onze vrijheid is levend erfgoed, geef het door!

‘Geef vrijheid door’, is de boodschap die het Nationaal Comité 4 en 5 mei dit jaar aan ons meegeeft... Lees verder