30 juli 2021

Op een onvermoed moment was dat weten er #luisteren naar God

Geschreven door Gerdienke Ubels
Foto: Very Quiet via Flickr Op een onvermoed moment was dat weten er #luisteren naar God

Luisteren predikanten naar God? Dat zou je mogen verwachten. En hoe en waar horen ze de Eeuwige dan? Acht remonstrantse predikanten en een student aan het Seminarie geven ons een inkijkje in hun geloofsleven. Vandaag Gerdienke Ubels.

Bestaat dat dan? Ja, dat bestaat.

Wat zegt ‘ie dan? Het is een stem van groot weten die zich meldt. Een diep, innerlijk weten: dit, dit wat nu in mij klinkt, dit is waar.

Drie keer in mijn leven heb ik het meegemaakt, zo sterk dat ik het ter plekke wist en voelde: let op! dit, nu; Nu Heel Goed Opletten! ‘Luisteren,’ ben ik het gaan noemen, want de ervaring is dat je luistert naar een stem die iets zegt. Dit ben je zelf niet, dit is een andere bron die stroomt.

Alle drie de keren ging het over iets waar ik op dat moment feitelijk bijna niets van af wist, maar waar ik intuïtief door gegrepen werd – en waar op een onvermoed moment dat weten er was; die stem, die iets vestigde, openbrak. De innerlijke ervaring zo indringend dat het je ‘nederig’ maakt: dat je, als de herinnering aan het moment/de stem terug blijft komen, je verzet opgeeft en begint op pad te gaan – zonder te weten waarheen precies.

Dat is wat er gebeurt als je luistert naar God. Dan opent zich je pad. Als je gaat, dan is het daarom.

Over Gerdienke Ubels

Gerdienke Ubels is remonstrants predikant in Alkmaar

Gerelateerd

9 augustus 2022

Bram

Tegelijk kwamen wij aan, even na twaalven, op het Domplein, voor de bronzen deuren. De moeder met haar drie jonge kinder
25 juli 2022

Oei, ik groei….

Toen ik kinderen kreeg was er een ‘opvoedboek’, getiteld: ‘Oei, ik groei….’. U kent het missch
20 juli 2022

Veranderend landschap

We liepen door het landschap van Noord Spanje. We liepen langs dorpen, langs de eindeloze zee, door geurige eucalyptusbo