Whatsapp groep 2 ‘Op weg naar Pasen’  #40-dagentijd

Whatsapp groep 2 ‘Op weg naar Pasen’ #40-dagentijd

Tekno Kaynak
8 maart 2022
Geschreven door Rachelle van Andel

Wegens grote belangstelling hebben we een tweede whatsappgroep ‘Op weg naar Pasen’ geopend. Abonneer je nu. 

Bezinning Geloof en Samenleving 2022

De komende periode willen wij u net als in de adventsperiode bemoediging, troost en een mogelijkheid tot inkeer, bezinning en solidariteit aanbieden. Juist nu, nu het oorlogsgeweld in de Oekraïne voor velen dichtbij komt willen we in de veertigdagentijd samen met u op weg gaan naar Pasen.

Waar ontmoeten we elkaar en vinden we bemoediging, schoonheid en troost? Wat is onze plek in de wereld, en hoe verhouden wij ons tot elkaar en de wereld om ons heen, tot God? Waarop wachten we, en hoe het uit te houden in ongemak en niet-weten? Hoe blijven we verbonden en zoeken we naar wat leven geeft?

Graag willen wij u uitnodigen om in de vorm van een WhatsApp groep met elkaar te oefenen in aandacht. De komende periode krijgt u elke woensdag, vrijdag, zondag en maandag een tekst, woord, beeld of video aangereikt tussen 7 en 9 uur ‘s ochtends. U kunt de berichten enkel ontvangen en u kunt niet reageren. Elke keer is er iemand anders aan het woord waardoor u een rijk perspectief krijgt. We hopen natuurlijk dat we zo samen naar Pasen kunnen toeleven.

Thema’s

De thema’s die worden aangereikt zijn thema’s waarmee wij als Geloof en Samenleving (de landelijke diaconie van de Remonstranten) bezig zijn en waar we de komende periode aandacht voor zullen vragen:

  1. Vrede
  2. Vluchtelingen
  3. Klimaat
  4. Diversiteit & Inclusie
  5. Het kind (hoe geven we de aarde door? Wat geven we mee?)

Nieuw: online ontmoeting met deelnemers

Dit keer worden er ook twee speciale online bijeenkomsten georganiseerd (niet verplicht) waarbij u andere deelnemers kunt ontmoeten en uw intentie voor de komende periode met elkaar kunt delen. Ook zal als afsluiting een zoombijeenkomst plaatsvinden waarin u meer kunt delen over hoe u deze periode hebt ervaren. U bent vrij om aan te haken. De link naar de bijeenkomst wordt in de groepschat gedeeld. De avonden worden begeleid door Rachelle van Andel, voorzitter van Geloof & Samenleving en initiatiefnemer van dit project.

Data online bijeenkomsten:

  • Maandag 7 maart 20.00 – 21.00 uur
  • Dinsdag 19 april 20.00 – 21.00 uur

 

Met bijdragen van onder andere:

Jan Jorrit Hasselaar, Chantal van der Putten, Leonie van Staveren, Pieter Dronkers, Madelief Brok, Christa Anbeek, Joost Röselaers, Liesbeth Orthel, Bert Dicou, Jaap Marinus, Jan Berkvens, Kim Magnée – de Berg, Mark Buck, Jorn den Hertog, Mignon van Bokhoven, Nienke Fousert, Sandra van Zeeland, Marije Hage, Teddy van der Burg, Aly Meijer en Rachelle van Andel (wordt nog aangevuld)

Doet u mee?

U bent van harte welkom! We beginnen op woensdag 2 maart (Aswoendag) en eindigen op zondag 17 april (Pasen).

Meld je NU aan voor de groep!

Gerelateerd

30 maart 2024

Opstanding

Zo heel lang geleden is het nog niet, dat er felle debatten werden gevoerd over de opstanding. Tussen liberalen en ortho
20 maart 2024

In Balans. Uit Balans #40dagen

‘Ben je nog steeds in balans’ vroeg een kennis me toen we via LinkedIn weer contact kregen. Ik voelde een licht prot
13 maart 2024

Waar geef jij je aandacht aan? #40dagen

Nadenken over de vraag: waar richt ik mijn aandacht op in het leven, wat zou dat koninkrijk voor mij, voor ons kunnen be