2 februari 2016

AdRem: keiharde discipline loont

Geschreven door Michel Peters

“Ik was zo’n meisje dat op de lagere school altijd overbleef wanneer er twee teams moesten worden gevormd. Het team met mij verloor altijd. Sporten? Niks voor mij. Hoe komt het dan dat ik nu wandel en hardloop?”, zegt predikant Jannie Nijwening over haar verleden met discipline in de AdRem van februari. “Toen ik begin twintig was dacht ik: ‘Als ik lekker wil blijven eten zal ik toch eens in beweging moeten komen. Anders blijf ik maar bezig met al die diëten. Samen met een kennis begon ik met een verantwoord hardloopschema: twee minuten hardlopen, drie minuten wandelen, twee minuten hardlopen, enzovoorts. Hijgend draafde ik op laarzen door het schemerige Deventer park. Dankzij mijn maatje heb ik volgehouden en toen ook de echte hardloopschoenen gekocht. Overal waar ik heb gewoond had ik mijn rondje van zo’n acht kilometer.”

Waar koop ik nieuwe?

“Op de middelbare school rookte ik mijn eerste sigaret en mijn pogingen om te stoppen waren nooit succesvol voor de lange duur. ’s Avonds een laatste sigaret, de rest van het pakje verfrommeld of door het toilet gespoeld want: morgen begint de eerste dag van mijn nieuwe, gezonde leven! Terwijl ik de volgende dag door Deventer rende dacht ik al weer: waar koop ik nieuwe…?”

En nog veel meer gebrek aan discipline in AdRem. Bescherm jezelf tegen de grenzeloosheid van de overvloed en vraag een proefnummer aan.

Proefnummer AdRem, remonstrants magazine

Vraag nu een proefnummer aan van AdRem, het remonstrantse magazine!

Over Michel Peters

Michel Peters

Michel Peters (1962) werkt als projectmedewerker bij de Remonstranten. Hij studeerde Nederlands en werkte voorheen als senior beleidsmedewerker bij de mensenrechtenorganisatie Justitia et Pax.

Gerelateerd